Мнозинството, симпатизиращо на протестите, ще расте „У нас имаме фасадна

...
Мнозинството, симпатизиращо на протестите, ще расте „У нас имаме фасадна
Коментари Харесай

Деян Кюранов: Ударът по палатките е огромна политическа грешка

Мнозинството, симпатизиращо на митингите, ще пораства
У нас имаме фасадна народна власт и към този момент властта желае да резервира фасадата. Много мощно се обърка тази заран с удара по палатките и насилието срещу митинга. Това пропуква фасадата и се вижда диктаторското лице. Не на Борисов или на Гешев. Според мен – на техните кукловоди . " Това съобщи пред " Хоризонт " Деян Кюранов, лекар по философия, съосновател на неофициалното съдружие " Екогласност " и на Съюз на демократичните сили, напуснал политиката още през 1990 година.

Той дефинира акцията на силите на реда против палатките на протестиращите на централни софийски кръстовища като " голяма политическа неточност ".

" Ако не друго, това е извънредно сбъркан миг за този политически акт . Те го подготвяха, подготвяха, вършиха си устата и го направиха в най-неподходящия миг, когато митингът явно се разраства . “

„ След като имаме – демонстрираха го организациите, болшинство, което симпатизира на митинга, то не излиза на митинг, само че симпатизира, можем да сме сигурни, че след тази заран това болшинство ще стане още по-голямо “, разяснява Кюранов в предаването " Преди всички ".

Деян Кюранов е откривател на политическите процеси в Беларус. Преди президентските избори там той направи прилика сред Беларус и България. „ Отровно женско трио “ се изправя против сегашния президент на страната, изясни Кюранов.

Сега Светлана Тихановская е претендент на опозицията, което по думите му е " нещо нечувано за Беларус, както и да има протест от 70 хиляди души ".

„ Нечувано е да има манифестации и по най-малките градчета. Лукашенко плаши с директно принуждение. Използва си завоюваната популярност на необмислен деспот. Казва, общо взето – аз съм си я направил тази страна и в този момент с кръв ще я давам . “

Още от 2003 година беларуският президент се отхвърли от проруската си политика, напомни Деян Кюранов.

И стана националист, с което издърпа килимчето отдолу под краката на опозицията, която тогава беше националистическа. И тя от този момент не може да се оправи и не знае каква е. До този миг. Сега тази съпротива, която излиза на изборите, е гражданска съпротива. С това също наподобява на нашия митинг . И с непредвидим резултат. Защото това е вид протестна обстановка, в която главното е, че резултатът не е предвидим и от двете страни . Затова Лукашенко е извънредно нервозен, както викат на съветски – „ изгубил лице “, в превод от китайски. “

Според Кюранов президентът на Беларус показва обикновен, примитивен сексизъм по отношение на своите съпернички на изборите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР