Мнозинството полски граждани вярват, че Германия повече не представлява военна

...
Мнозинството полски граждани вярват, че Германия повече не представлява военна
Коментари Харесай

Германия повече не е разглеждана като военна заплаха в Полша

Мнозинството полски жители имат вяра, че Германия повече не съставлява военна опасност за Полша . Повечето от половината са на мнение, че укрепването на въоръжените сили на Германия би било " позитивно " .

Това излиза наяве от германско-полско социологическо изследване, представено от " Политико ".

Изследването, в което са взели участие 1000 полски жители и 1000 германци през април, демонстрира, че 65 на 100 от поляците не преглеждат Германия като политическа или икономическа опасност за страната им. 2/3 декларират, че поддържат по-голямо съдействие сред двете страни. Повече от половината споделят, че Германия способства за " по-добро съдействие " в Европа.

" Окуражително е, че огромна част от полското население се доверява на немската роля в Европа ", разяснява Нора Мюлер, началник на отдел за интернационална политика към Фондация " Кьорбер " - немска неправителствена организация, която е провела проучването.

Според сондажа 76 на 100 от германците мислят, че Берлин не би трябвало да изплаща репарации от Втората международна война. Поляците са разграничени по този въпрос: 40% декларират, че Варшава не би трябвало да желае репарации от Германия, до момента в който 46 на 100 са на противоположното мнение.

Мнозинството германци (70%) са на мнение, че германско-полските връзки би трябвало да се съсредоточат върху бъдещето , а не върху предишното. В Полша 60% (спад от 73 на 100 през 2011 г.) споделят това мнение . 32% от полските респонденти настояват, че Полша би трябвало да се концентрира върху предишното си с Германия.

Що се отнася до общите цели на Европейски Съюз, германците и поляците са съгласни, че миграцията е един от най-сложните въпроси в съюза. Но немските жители са по-обезпокоени с трансатлантическите връзки спрямо поляците, които показват Русия като най-голяма опасност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР