Мнозинството от шотландците подкрепят идеята за независимост от Обединеното кралство,

...
Мнозинството от шотландците подкрепят идеята за независимост от Обединеното кралство,
Коментари Харесай

53% от шотландците искат независимост

Мнозинството от шотландците поддържат концепцията за самостоятелност от Обединеното кралство, демонстрира оповестено през вчерашния ден изследване на института „ Югов “, съобщи Ройтерс.

Анкетата, направена за в. „ Таймс “, демонстрира, че в случай че има референдум, 53 % от гласоподавателите биха дали своят вот за самостоятелност на Шотландия. Това е с 2 процентни пункта повече по отношение на данните от изследване през януари и е най-силната поддръжка за самостоятелност на Шотландия, записана в социологическо изследване на „ Югов “. Данните демонстрират и увеличение на поддръжката за Шотландската национална партия, която може да получи невиждано болшинство в шотландския парламент на изборите следващата година, отбелязва Българска телеграфна агенция. Според респондентите - 1142 пълнолетни лица, интервюирани в интервала 6-10 август - локалните управляващи в Шотландия са се справили доста по-добре от централните управляващи в Лондон в битката против ковид.

Референдум за самостоятелност се състоя в Шотландия през 2014-а. Тогава обаче болшинството жители се оповестиха за оставане в състава на Обединеното кралство. 

фото ЕПА/БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР