Мнозинството от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) бламира

...
Мнозинството от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) бламира
Коментари Харесай

Съдийската колегия бламира Лозан Панов и запази нежелан от него заместник

Мнозинството от съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) неодобрява ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) и гласоподава срещу освобождението на Красимир Влахов като негов заместител.

След двучасов спор, който се концентрира главно върху това по какъв начин Панов е стимулирал освобождението на Влахов, като някои от членовете на колегията го упрекнаха в това, че го е унижил, се стигна до гласоподаване на предлагането на ръководителя на Върховен касационен съд.

А то беше - Влахов да бъде освободен и на негово място да бъде назначена арбитър Светла Димитрова. Мнозинството от колегията обаче реши тази точна да не бъде гласувана едновременно, а поотделно - първо да бъде освободен Влахов, а по-късно да има избор за Димитрова. До второто не се стигна, тъй като болшинството гласоподава срещу напускането на досегашният ръководител на гражданската гилдия на Върховен касационен съд.

След това бяха приложени хватки, присъдищи на предходния състав на правосъдния съвет и доста от членовете на колегията излязоха, тъй че кворумът падна и съвещанието беше прекъснато.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР