Мнозинството от месото, което хората ще ядат през 2040 г.

...
Мнозинството от месото, което хората ще ядат през 2040 г.
Коментари Харесай

2040 г.: 60 на сто от месото на трапезата в ЕС – от лаборатория

Мнозинството от месото, което хората ще ядат през 2040 година няма да идва от заклани животни, сочи отчет, който предвижда, че 60% ще бъде създавано в лаборатории или ще бъде сменено от растителни артикули, които наподобяват по същия метод и имат същия усет, написа в. " Гардиън ", съобщи БНР.

``
реклама

Докладът на световната консултантска компания " AT Kearney ", основан на изявленията с специалисти, акцентира тежкото въздействие върху околната среда на стандартното произвеждане на месо и опасенията на хората за положението на животните при индустриалното им развъждане.

" Огромната животновъдна промишленост се счита от мнозина за излишно зло ", се споделя в отчета – " С преимуществата на новите веган заместители и основано в лабораторни условия месо над стандартното произвеждане е само въпрос на време да се доближи забележителен пазарен дял ".

Конвенционалната месна промишленост отглежда милиарди животни и е в размер на 1 трилион $ годишно. Но резултатът върху околната среда се акцентира от скорошни научни проучвания – от нездравословните излъчвания до унищожаването на диви хабитати за аграрни земи и замърсяване на реки и океани. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР