Мнозинството от жителите на Европейския съюз са настроени песимистично за

...
Мнозинството от жителите на Европейския съюз са настроени песимистично за
Коментари Харесай

Европейците са песимисти за съдбата на ЕС

Мнозинството от жителите на Европейския съюз са настроени песимистично за ориста на блока, написа английският в. Гардиън.

Според изследване, извършено от основана в Обединеното кралство социологическа организация измежду жителите на 14 страни, над половината от интервюираните са декларирали, че Европейски Съюз може да се разпадне до 20 години.

Най-високият % песимисти е бил в Словакия (66), централноевропейската страна е била последвана от една от страните-основателки на Европейски Съюз – Франция (58%). На трето място се подреждат Румъния, Полша и Италия (55 на сто). Следват Гърция, Чехия (по 53 на сто) и Унгария (52). Песимизмът е обхванал още две създателки на блока.

52 и 51% от германците и холандците са показали, че икономическото и политическо обединяване ще се дезинтегрира до две десетилетия. При австрийците тези настроения са разграничени на половина.

От 14-те страни, обхванати от проучването, оптимизмът е надвил в едвам три (Швеция, Дания и Испания).

Авторите на изследването са показали, че повода повишаването на евроскептицизма е усилването на популистки политици като Марин льо Пен, партии "Алтернатива за Германия ", както и ръководството на политици като унгарския министър председател Виктор Орбан и вътрешния министър на Италия Матео Салвини.

Социолозите са допълнили, че са изследвали 14-те страни, тъй като гласоподавателите в тях избират 70 на 100 от членовете на Екологичен потенциал.

Вотът за 751-те депутати на 28-те ще се състои от 23 до 26 май.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР