Мнозинството от хората в богатите страни са съгласни да облагат

...
Мнозинството от хората в богатите страни са съгласни да облагат
Коментари Харесай

Хората искат по-високи данъци за богатите

Мнозинството от хората в богатите страни са съгласни да таксуват богатите хора повече и показва необятна поддръжка за построяването на обществена страна в множеството страни, сочи изследване на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Във всички 21 изследвани страни повече от половината от интервюираните показват единодушие по въпроса: "Трябва ли държавното управление да полза богатите повече, в сравнение с сега, с цел да бъдат подкрепени по-бедните? ". В изследването обаче не е посочена точна формулировка на понятието "богат ".

По-високото данъчно облагане на богатите се е трансформирало в политическа тактика в доста богати страни, измежду които Съединени американски щати и Франция. Подкрепата е най-висока в Португалия и Гърция - близо 80% в съпоставяне със приблизително 68%, съобщи Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Проучването на 22 000 души от парижкия конгрес за разбиране на обществените и икономическите опасности също разкри надълбоко неодобрение от обществените политики на държавните управления, които съгласно мнозина са избрани като незадоволителни. Средно 20% от интервюираните са декларирали, че биха могли елементарно да получат публични помощи, в случай че е належащо, до момента в който 56% считат, че ще бъде мъчно да получат компенсации, показват данните от проучването.

Хората са изразили мощна угриженост по отношение на достъпа до доброкачествени дълготрайни грижи за възрастни хора, както и за жилищни и здравни услуги. Те означават също обстоятелството, че не получават полагащия им се дял от това, което са платили в системата. От интервюираните, единствено жителите на Канада, Дания, Норвегия и Холандия смятат, че техните държавни управления се вслушват в мнението им.

"Тази настройка я има измежду множеството обществени групи и не се лимитира единствено до тези, които се смятат за изоставени " е изводът от разбора на резултатите от изследването. Усещането за незаслужено отношение е било по-високо измежду високо образованите и семействата с високи приходи.

Мнозинството от хората желаят тяхното държавно управление да вземе ограничения по въпроса. Повечето хора показват като най-съществен приоритет по-добрите пенсии, а 54% споделят, че тази смяна ще ги накара да се усещат по-икономически сигурни. На втора позиция измежду уязвимите сфери се отбелязва опазването на здравето с 48%, а към 37% поддържат инициирането на обезпечено главно обезщетение за приходи.

Изразеното предпочитание за по-високо облагане на богатите хора притегли интернационален интерес от страна на политиците, само че към момента следва да бъде разисквано на национално равнище, оповестява "Reuters ".

Организацията за икономическо съдействие и развиване е интернационална икономическа организация на развитите страни за стимулиране на икономическия напредък и международната търговия. Това е конгрес за страните приемащи правилата на представителната народна власт и пазарната стопанска система, който дава пространство за сравняване на политическия опит, търсене на отговори на чести проблеми, идентифициране на положителните практики и съгласуване на вътрешно държавните и интернационалните политики на неговите членове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР