Мнозинството от германците са против политическото сътрудничество на партиите с

...
Мнозинството от германците са против политическото сътрудничество на партиите с
Коментари Харесай

Повечето германци са против партиите да сътрудничат с "Алтернатива за Германия"

Мнозинството от германците са срещу политическото съдействие на партиите с крайнодясната " Алтернатива за Германия ", съобщи ДПА. Агенцията се базира на социологическо изследване на " Политбарометер ", направено по искане на немската национална телевизия Цет Де Еф.

От изследването излиза наяве, че 58 % от запитаните са изразили мнение, че политическите партии не би трябвало да си сътрудничат с " Алтернатива за Германия ".

Противопоставянето на " Алтернатива за Германия " е по-силно в западните провинции на Германия, в сравнение с в източните. Резултатите от изследването бяха оповестени в навечерието на районните избори на 1 септември в провинциите Бранденбург и Долна Саксония, които са в Източна Германия.

Прогнозите на института " Форза " сочат, че в Бранденбург " Алтернатива за Германия " ще завоюва 21 % от гласовете на гласоподавателите и че на второ място ще е Християндемократическият съюз с 18 %.

В Долна Саксония се чака " Алтернатива за Германия " да завоюва 25 % от гласовете и да се подреди на второ място след ХДС.

Алианс сред двете политически сили обаче е малко евентуален, защото водещи фигури в ХДС към този момент отхвърлиха концепцията за съдействие с " Алтернатива за Германия ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР