Мнозинството от българите заявяват, че вярват на националните медии, но

...
Мнозинството от българите заявяват, че вярват на националните медии, но
Коментари Харесай

Къде сме ние“: Българите вярват на националните медии, но в известна степен“

Мнозинството от българите декларират, че имат вяра на националните медии, само че до избрана степен. Това демонстрира ново проучване на международната асоциация „ Галъп интернешънъл “, извършено в 58 страни по целия свят и измежду близо 60 хиляди респонденти. В международен мащаб 52% от популацията дава същия отговор за своите национални медии.

 © БГНЕС
Вярват ли българите на националните медии? Оказва се, че 48% се доверяват, само че " до избрана степен ", а 30% въобще не имат вяра. 16% на 100 пък споделят, че нормално се доверяват.

Българите се уповават повече на националните, в сравнение с интернационалните медии, сочи статистиката. 45% споделят, че имат вяра на международните малките екрани, вестници и радиа ненапълно, а 24% са мнителни.
България:
Вярвате ли на националните медии?

48% - До избрана степен
16% - Обикновено да
30% - Изобщо
6% - Без отговор
България:
Вярвате ли на интернационалните медии?

45% - До избрана степен
15% - Обикновено да
24% - Изобщо
16% - Без отговор

В международен мащаб доверието в националните медии малко по-голямо, в сравнение с у нас. 52% избират по-скоро уклончивия отговор „ Вярвам единствено до избрана степен “. 21% изрично не се доверяват, а съвсем още толкоз споделят, че нормално имат вяра на своите национални медии.

Оказва се, че обществото приема съвсем еднообразно националните и интернационалните източници на информация. Точно 52% имат вяра до избрана степен на международните медии, а съвсем една четвърт от света се съмнява тях.

По света:
Вярвате ли на националните медии?

52% - До избрана степен
22% - Обикновено да
21% - Изобщо
По света:
Вярвате ли на интернационалните медии?

52% - До избрана степен
18% - Обикновено да
23% - Изобщо

Сред най-доверчиви към вътрешните си медии народи са афганистанците, финландците и сирийците. Около половината не се съмняват. На другия полюс са Босна и Херцеговина, Унгария, Ирак и Турция, където пък дялът на недоверчивите приближава 50%.

Колкото до международните медии, най-вече им имат вяра Нигерия, Гана и Етиопия. Противоположно е отношението в Европа и най-много в западната част, където доверието е единствено към 10%. Анализът сочи, че с по-високият витален стандарт и с по-голямата независимост идва и по-критичната оценка за медиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР