Мнозинството от българите вижда заплаха за България и за ЕС

...
Мнозинството от българите вижда заплаха за България и за ЕС
Коментари Харесай

Проучване: Мнозинството от българите вижда във войната в Украйна заплаха за България и за ЕС

Мнозинството от българите вижда опасност за България и за Европейски Съюз от войната в Украйна.

Това сочат данните от изследване, показано през днешния ден от Европейската комисия.

Според 68 на 100 войната, подхваната от Русия, е опасност за нашата страна, както и за Европейски Съюз (70 на сто), до момента в който 26 на 100 и 22 на 100 не са съгласни с тези визии. В Европейски Съюз 81 на 100 са на мнение, че европейската поддръжка за Украйна цели отбрана на европейските полезности, само че това мнение у нас поддържат 53 на 100 от участниците в допитването.

Мненията в България са разграничени поравно в отговора на въпроса за реакцията на Европейски Съюз против войната - 45 на 100 поддържат и още толкоз не поддържат европейските дейности. В Европейски Съюз поддръжката е 59 на 100, демонстрират данните.

Мнозинството европейци застават зад дейностите на своите държавни управления, свързани с войната (59 на сто), до момента в който в България доволните са 34 на 100, а недоволните - 57 на 100.

Повечето българи (67 на сто) и европейци (81 на сто) се изричат за обща европейска отбранителна политика, за увеличение на взаимните дейности (съответно 73 и 85 на сто) и за повече отбранителни разноски (съответно 54 и 73 на сто).

Най-чувствително е разминаването в мненията на българите и на останалите в Европейски Съюз по въпросите за въведените против Русия наказания и за оръжейните доставки за Украйна. В Европейски Съюз 80 на 100 поддържат глобите (44 на 100 у нас), 70 на 100 са " за " възбраната на достъпа до съветски медии (33 на 100 у нас) и въоръжаването на Украйна (30 на 100 у нас).

Българите се опасяват най-вече (39 на сто) от икономическите последствия от войната, до момента в който в Европейски Съюз подобен дял отговори обрисуват опасения от нуклеарна война или от разширението на фронта в Европа.

Мнозинството в Европейски Съюз (87 на сто) и у нас (61 на сто) показва поддръжка за желанието Европейски Съюз да се откъсне от зависимостта си от импорт на съветски енергоносители. Повечето от участниците в нашата страна и в останалите страни от Европейски Съюз поддържат намаляването на вноса, ограниченията за енергийна успеваемост, увеличението на възобновимата сила.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР