Мнозинството от българите (55%) не са доволни от състоянието на

...
Мнозинството от българите (55%) не са доволни от състоянието на
Коментари Харесай

Повечето българи не са доволни от състоянието на демокрацията

Мнозинството от българите (55%) не са удовлетворени от положението на демокрацията у нас. Това демонстрират данни от изследване, показано през днешния ден от Европейския парламент.

За съпоставяне в останалите страни от Европейски Съюз неодобрение от демокрацията показват приблизително 42%, а болшинството от 56% са удовлетворени. Мненията на българите и останалите в Европейски Съюз съответстват с 52% утвърждение за положението на европейската народна власт.

Проучването демонстрира още, че от Европарламента българите чакат главно отбрана на правата им на консуматори, протекция от беднотия, определяне на условия за вложения. Останалите в Европейски Съюз чакат от евродепутатите най-много ограничения за отбрана на околната среда.

Според 52 на 100 от жителите на Европейски Съюз и 38 на 100 от българите дейностите против измененията в околната среда са значими. Според 35 на 100 от хората в Европейски Съюз и 52 на 100 от българските жители е най-важна битката с мръсния въздух. Според 59 на 100 от отговорите в Европейски Съюз и 52 на 100 от отговорите у нас участието в Общността е "нещо положително ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР