Мнозинството от американците се притесняват, че чуждо правителство може да

...
Мнозинството от американците се притесняват, че чуждо правителство може да
Коментари Харесай

Американците се тревожат от вероятна чужда намеса в президентските избори

Мнозинството от американците се тормозят, че непознато държавно управление може да се намеси по някакъв метод в президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година - посредством подправяне на изборните резултати, посредством кражба на информация или посредством въздействие върху претендентите и върху мнението на гласоподавателите. Това сочи изследване, извършено от Асошиейтед прес взаимно с Центъра за проучване на публичното мнение при Чикагския университет.

Проучването установи, че последователите на Демократическата партия хранят надалеч повече и в по-голяма степен такива опасения, само че и те, и републиканците споделят най-малко някакви опасения от интервенция.

Анкетираните били запитани по какъв начин се отнасят към опитите на други страни да въздействат върху изхода на изборите в Съединени американски щати по някой от следните 4 метода: влияние върху употребяваните при гласуването системи, въздействие върху мнението на гласоподавателите за претендентите и върху самите претенденти, а също и кражбите на информация от политиците или партиите. Във всеки от 4-те случая, от 47 до 50 на 100 от интервюираните споделили, че изпитват доста надълбоко безпокойствие по отношение на тази опция. От 28 до 30 на 100 дали отговор, че са обезпокоени в известна степен. От 12 до 24 % споделили, че това съвсем или по никакъв начин не ги вълнува, инфомрира Българска телеграфна агенция.

При резюме на данните 63 % от интервюираните изказали надълбоко безпокойствие по отношение на опцията да бъде употребен най-малко един от посочените способи за интервенция в изборите. Социолозите установили, че демократите се отнасят към този проблем доста по-сериозно, в сравнение с републиканците.

38 % от участниците в допитването декларирали, че утвърждават метода, по който президентът Доналд Тръмп извършва своите отговорности. На противоположното мнение били 60 %.

В допитването по телефона са взели участие 1116 души, имащи право на глас, от цялата страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР