Мнозинството европейци подкрепят приема на бежанци, въпреки че много от

...
Мнозинството европейци подкрепят приема на бежанци, въпреки че много от
Коментари Харесай

Мнозинството европейци продължават да подкрепят приема на бежанци

Мнозинството европейци поддържат приема на бежанци, макар че доста от тях да не утвърждават метода на Европейски Съюз към оправянето с рекордния напор на мигранти, чиято върхова точка беше преди три години. Това демонстрира изследване на изследователския център "Пю ", съобщи Ройтерс.

Във време когато гневът поради миграцията подхранва възхода на евроскептични и противопоставящи се на имиграцията партии в цяла Европа, проучването, направено сред май и юли, сочи, че над 80% от пълнолетните в Испания, Холандия, Германия и Швеция са "За " приемането на бежанци, които бягат от принуждение и войни. С ниво от над 70% този дял е висок също по този начин и във Франция и Обединеното кралство. Дори в Гърция и Италия, главните входни точки на мигрантите към Европа болшинството от запитаните към момента са за приема на бежанци.

Европейската страна с най-ниско ниво по този индикатор е Унгария с 32%, много под Полша с 49%. Проучването демонстрира също, че доста европейци се отнасят сериозно към метода на Европейски Съюз във връзка с напора на мигранти.

Кризата от 2015 година извади нескрито дълбоки разделения в Европейски Съюз. Държави на предна линия, т.е. в които мигрантите идват първо, като Италия и Гърция, показаха отчаяние от източноевропейските страни, които отхвърлиха да одобряват бежанци, а други, измежду които Швеция и Германия, одобриха непропорционално висок дял, отбелязва Ройтерс. Около 92% от гърците, 78% от италианците и 66% от германците и британците показват отрицание към метода на Европейски Съюз по въпроса.

Извън Европа над 70% от интервюираните в Мексико, Канада и Австралия са изразили поддръжка за приемането на бежанци, а в Съединени американски щати и Япония този индикатор е 66%, добавя Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР