Мнозинството италианци ще подкрепят ново правителство на крайнодясната партия Лига

...
Мнозинството италианци ще подкрепят ново правителство на крайнодясната партия Лига
Коментари Харесай

60% от италианците подкрепят коалиция „Лига”-„5 звезди”

Мнозинството италианци ще поддържат ново държавно управление на крайнодясната партия " Лига " и Движението " 5 звезди ", демонстрира социологическо проучване, оповестено от вестник " Република ", представен от ДПА.

60% от интервюираните в сондажа, извършен от института " Демос ", декларират, че поддържат сходен кабинет. Само ¼ от респондентите са на мнение, че би трябвало да се проведат нови парламентарни избори.

Италия е в политическа невъзможност от извършените на 4 март парламентарни избори, при които нито една партия не съумя да завоюва задоволително гласове за болшинство.

Двете италиански партии договориха стратегия за ново държавно управление, откакто " Лига " се съгласи да остави " Форца Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони отвън готвения кабинет.

" Република " написа, че проточилите се договаряния са причина болшинството италианци да желаят да се постави завършек на това очакване.

Членовете на " 5 звезди " утвърдиха договорката в петък. Членовете на " Лига " гласоподават през уикенда, като резултатите се чакат късно довечера. Всяко съглашение би трябвало да получи поддръжката и на президента Серджо Матарела. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР