Мнозинството граждани в Западна Европа и САЩ са против глобализацията,

...
Мнозинството граждани в Западна Европа и САЩ са против глобализацията,
Коментари Харесай

Западът против глобализацията

Мнозинството жители в Западна Европа и Съединени американски щати са срещу глобализацията, по-скептични са към интернационалното съдействие и имат вяра по-малко в обществената подвижност. Това демонстрира изследване на Световния стопански конгрес, оповестено в навечерието на днешния старт на годишната му среща в Давос, написа “Политико ”.

По-малко от 1/3 от американците и западноевропейците считат, че е “изключително значимо страните да работят дружно за обща цел ”. Едва 54% от германците споделят, че страната им би трябвало да оказва помощ на останалите страни. За американците този дял е 57%, за британците и французите – по 60%.

Проучването, извършено в 29 страни, демонстрира, че азиатските страни са на тъкмо противоположното мнение. Цели 95% от индийците да вземем за пример считат, че страната им би трябвало да оказва помощ на другите страни.

Тазгодишният конгрес в Давос, който продължава до петък, ще премине без присъединяване на основни международни политици (виж графиката). Освен 4-ма от водачите на Г-7, срещата ще пропусне и съветският президент Владимир Путин, като делегацията на Москва ще води министърът на стопанската система Максим Орешкин.

 17-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР