Мнозинството германци смятат САЩ за най-голямата заплаха за световния мир

...
Мнозинството германци смятат САЩ за най-голямата заплаха за световния мир
Коментари Харесай

Германците виждат в САЩ най-голямата заплаха за световния мир

Мнозинството германци считат Съединени американски щати за най-голямата опасност за международния мир съгласно ново социологическо изследване, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Такова мнение показват 56 % от запитаните в оповестеното през днешния ден проучване от немската неправителствена организация Център за тактики и висше ръководство.

Според резултатите от изследването като втора най-голяма опасност е посочена Северна Корея (45 процента), следвана от Турция (42 процента) и Русия (41 процента).

Ясно изразено болшинство от 62 % вижда държанието на някои държавни ръководители като най-голямата опасност за международната непоклатимост, което даже изпреварва военните спорове (52 процента) и климатичните промени (43 процента).

Германците са най-притеснени от дълготрайните грижи и деменцията - 40 % споделят, че са много обезпокоени от това. Почти всеки трети се притеснява от опасността от беднотия в преклонна възраст, както и от животозастрашаващи болести като рака.

Ясно изразено болшинство желае немската страна да харчи повече по тези тематики: по-конкретно за опазване на здравето (70 % от запитаните), фамилно подкрепяне (69 процента) и пенсии (65 процента).

Що се отнася до образованието, 76 % показват предпочитание учебните заведения да бъдат по-добре оборудвани. Почти всеки трети се притеснява и от терористични набези, само че след нарастване по този индикатор през 2016 година след ислямистките набези в Европа, тези страхове последователно са намалели, отбелязва ДПА.

Изследването е направено от Аленсбахския институт за проучване на публичното мнение измежду 1249 интервюирани в интервала 5-17 януари по поръчка на Центъра за тактики и висше ръководство. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР