Мнозинството европейци подкрепят приема на бежанци, въпреки че много от

...
Мнозинството европейци подкрепят приема на бежанци, въпреки че много от
Коментари Харесай

Три години след кризата: Европейците все още са отворени към бежанците

Мнозинството европейци поддържат приема на бежанци , макар че доста от тях да не утвърждават метода на Европейски Съюз към оправянето с рекордния напор на мигранти , чиято върхова точка беше преди три години. Това демонстрира изследване на изследователския център " Пю ", съобщи Ройтерс.

Във време когато гневът поради миграцията подхранва възхода на евроскептични и противопоставящи се на имиграцията партии в цяла Европа, проучването, направено сред май и юли, сочи, че над 80% от пълнолетните в Испания, Холандия, Германия и Швеция са " За " приемането на бежанци , които бягат от принуждение и войни. С ниво от над 70% този дял е висок също по този начин и във Франция и Обединеното кралство. Дори в Гърция и Италия , главните входни точки на мигрантите към Европа болшинството от запитаните към момента са за приема на бежанци.

Европейската страна с най-ниско ниво по този индикатор е Унгария с 32%, много под Полша с 49%. Проучването демонстрира също, че доста европейци се отнасят сериозно към метода на Европейски Съюз във връзка с напора на мигранти.



Кризата от 2015 година извади нескрито дълбоки разделения в Европейски Съюз. Държави на предна линия, т.е. в които мигрантите идват първо, като Италия и Гърция, показаха отчаяние от източноевропейските страни, които отхвърлиха да одобряват бежанци , а други, измежду които Швеция и Германия, одобриха непропорционално висок дял , отбелязва Ройтерс. Около 92% от гърците, 78% от италианците и 66% от германците и британците показват отрицание към метода на Европейски Съюз по въпроса .

Извън Европа над 70% от интервюираните в Мексико, Канада и Австралия са изразили поддръжка за приемането на бежанци, а в Съединени американски щати и Япония този индикатор е 66%, добавя Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР