Мнозинството чуждестранни журналисти, командировани в Хелзинки за срещата между президентите

...
Мнозинството чуждестранни журналисти, командировани в Хелзинки за срещата между президентите
Коментари Харесай

Световни медии, присъствали в Хелзинки: Тръмп намигна на Путин

Мнозинството задгранични публицисти, командировани в Хелзинки за срещата сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп, са уверени, че по време на протоколната част от срещата американският държавен глава е намигнал на съветския си сътрудник, съобщи ТАСС.
 
Дискусията по въпроса се завърза в пресцентъра във финландската столица, в който се събраха стотици публицисти, с цел да отразяват договарянията сред водачите на двете страни.
 
Моментът, който провокира разногласията, беше, когато Путин и Тръмп излязоха пред медиите за встъпителните изказвания преди срещата лице в лице в президентския замък в Хелзинки. На фрагментите се вижда по какъв начин американският президент, който седеше отдясно на Путин, гледа към съветския си сътрудник и като че ли му намигва.
 
Малка анкета на кореспондента на ТАСС измежду останалите публицисти, сподели, че болшинството не се съмняват, че е станало точно това. В същото време някои медийни представители гледат скептично на това, че става дума за мигане.
 
Журналистите, които обичайно отделят огромно внимание на невербалните сигнали на политиците - техните мимики и жестове - с огромен интерес обсъждаха и по какъв начин би могло да се опише изражението на лицето на Тръмп, с което той е влезнал в президентския замък.-->
 
Някои го описаха като концентриран, което е обикновено преди значима среща, отбелязва ТАСС. Други считат, че Тръмп с целия си тип е показал неодобрение от това, че съветският водач е дошъл на срещата със забавяне, той прекарал в своя хотел спомагателни 40 минути. Сред версиите за по-нататъшното развиване на обстановката се срещаше и такава, че в отговор Тръмп дошъл на мястото на срещата на върха 20 минути по-късно.
 
Но намигването на Тръмп, в случай че е имало такова, леко би противоречало на последната версия, отбелязва ТАСС. След приветствените слова сред Путин и Тръмп започнаха диалозите лице в лице. Срещата в този формат продължи повече от два часа. След това водачите се насочиха за среща в уголемен състав с присъединяване включително на съветския министър на външните работи Сергей Лавров и държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР