Мнозинството българи не са доволни от състоянието на държавата в

...
Мнозинството българи не са доволни от състоянието на държавата в
Коментари Харесай

Маркет линкс: Мнозинството българи са недоволни, падат рейтингите на правителство и президент

Мнозинството българи не са удовлетворени от положението на страната сега - 3/4 от хората у нас. 



Това демонстрират данните от изследване на „ Маркет Линкс ”, показано от Добромир Живков по бТВ. По думите му такива резултати е имало през 2013 година по време на митингите против държавното управление на Пламен Орешарски.

„ Прогнозите са, че българските жители сега са в обстановка да чакат предварителни избори, тъй като недоволството и неудовлетвореността от това по какъв начин се развива страната към този момент е доста високо ”, посочи Живков. За съпоставяне, през май тази година недоволството е било 55%, а през ноември се повишава до 74%.

Близо 80% са на мнение, че има съображение за митинги. „ Голяма част поддържат митингите, въпреки и да не вземат участие интензивно в тях ”, отбелязва Живков. 



Според данните цените на горивата, които се акцентират като съществена причина за митингите, не се оказват този основен претекст, който кара хората да излязат на улицата. 

„ Цените на горивата могат да отключат протестна вълна. Въпросът е, че хората като цяло са неудовлетворени от виталния си стандарт. Според данни на Евростат всеки трети българин е на границата на общественото изключване ”, напомни Живков. 



В съпоставяне с май спада доверието и към държавното управление, и към президентската институция, регистрират още от „ Маркет Линкс ”.

През последните два месеца се следи още веднъж наклонността на загуба на електорална поддръжка измежду двете съществени политически сили – ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

„ От Българска социалистическа партия все още не съумяват да извлекат осезаеми дивиденти от рецесията, в която се намира българското общество. Дори виждаме, че през този месец има известна готовност на електората на ГЕРБ. Миналия месец имаме съвсем изравнени резултати във връзка с база гласуващи, до момента в който в този момент виждаме, че ГЕРБ още веднъж би била първа политическа мощ при възможен избор ”, разяснява Добромир Живков.

Данните сочат, че „ Воля ” надали ще попадне в идващ парламент. „ Обединени патриоти ” имат осезателен спад в електоралната поддръжка, което подсказва, че в някаква степен можем да чакаме друг парламент, в случай че изборите са в този момент, означи Живков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР