Мнозина я считат за най-добрата баскетболистка на всички времена, а

...
Мнозина я считат за най-добрата баскетболистка на всички времена, а
Коментари Харесай

Американската баскетболна звезда, която изчезна в Русия

Мнозина я смятат за най-хубавата баскетболистка на всички времена, а сега тя е арестувана в Москва, до момента в който в Украйна се води война.

Фенове желаят да знаят за какво повече хора не обръщат внимание на протичащото се.

В една от последните си появи на публично място Бритни Грайнър може да бъде забелязана на запис от охранителните камери на летище в Москва.

Грайнър, която е звездата на тима от WNBA Финикс Меркюри, е кацнала на летище Шереметиево, наоколо до Москва, с цел да изиграе следващ сезон в локалната баскетболна лига.

На записа от охранителните камери тя носи маратонки, спортен екип и суитшърт с надпис Black Lives for Peace на гърба.

С височината си от 206 см тя се извисява над митническите чиновници и другите пасажери, които минават инспекция на багажа.

На различен кадър се вижда по какъв начин тя седи пред мъж, за който се допуска, че е митнически чиновник и клати главата си в отричане. След това не се случва нищо, до момента в който нейна фотография не се появи по държавната съветска телевизия през предходната седмица.

Смята се, че 31-годишната Грайнър е задържан от съветските управляващи по обвинявания в владеене на опиати. Месец след нейното задържане не се знае съвсем нищо за условия, при които се е случило това.

Несигурността към нейната орис породи сериозна поддръжка за баскетболистката, както и яд измежду някои почитатели, съгласно които реакцията на нейното задържане е необичайно заглушена.

Фенове и специалисти настояват, че вниманието, което тя получава, спрямо мъжете в този спорт, разкрива дългогодишната неравнопоставеност сред половете в професионалния спорт.

"Ако ставаше въпрос за състезател от НБА от нейния диаметър, това щеше да е освен на всяка спортна страница, само че и във всички медии по света, " споделя пред BBC спортният публицист Тамрин Спруил.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от B (@brittneyyevettegriner)

Бритни Грайнър има девет сезона зад тила си в WNBA и е "най-добрата от най-хубавите ", споделя Мелиса Айсаксън, състезателен анализатор и учител в университета Нортуестърн в Илинойс.

"Тя е Том Брейди в нейния спорт, " добавя Айсаксън. "С доста огромна акуратност може да се твърди, че тя е един от най-хубавите спортисти в света. "

Малко са дамите в нейния спорт, които могат да се похвалят с достиженията на Грайнър. Тя има купа от колежанското състезание на Съединени американски щати, трофеи от WNBA и от Евролигата, както и златен олимпийски орден. Грайнър също по този начин е недостижима при дамите, когато става въпрос за забиване на топката в коша.

Извън баскетболната площадка Грайнър също проправя пътища. Тя разгласи, че е гей на 22-годишна възраст, почти по времето, когато навлизаше в професионалния спорт.

Тя по-късно беше определена под номер едно в драфта на WNBA, а малко по-късно стана първият намерено гей състезател с рекламен контракт с Nike.

Въпреки всичко това, Грайнър има и втора работа и това е повода тя да дойде в Русия – с цел да играе за състезаващия се в Евролигата тим на УММС Екатеринбург. Грайнър се състезава за тима от 2014 година във времето сред сезоните в WNBA.

Приблизително половината от състезателките от WNBA играят в други страни по време на паузата. За някои от тях това е метод да усилят доста приходите си. Състезателките от WNBA получават почти пет пъти по-голямо възнаграждение в Русия, в сравнение с в Съединени американски щати.

"Ако беше Стеф Къри или Леброн Джеймс, тя изобщо нямаше да е там, тъй като щеше да печели задоволително пари, " споделя Спруил.

След нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари Евролигата извади всички съветски тимове, а от WNBA започнаха да приканват състезателките си да изоставен страната.

За Грайнър обаче към този момент беше прекомерно късно, защото се счита, че тя е влезнала в Русия една седмица преди този момент - на 17 февруари, въпреки това да е напълно ясно.

От съветската митническа работа оповестиха, че полицейско куче е подсказало на управляващите да претърсят куфара на Грайнър и че в него са открити артикули за пушене със наличие на масло от хашиш. Държавната осведомителна организация ТАСС заяви, че става въпрос за Грайнър.

Руските управляващи потвърдиха за задържането й едвам през третата седмица на март, макар че разкриха, че тя е била спряна на летището през февруари. Къде се намира сега Грайнър и при какви условия не е обществено известно.

Говорител на държавния департамент на Съединени американски щати е удостоверил пред BBC за задържането на Грайнър, заявявайки, че щатските управляващи "са осведомени и са ангажирани с този случай ".

Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи предходната седмица, че американски представители "правят всичко по силите си ", с цел да й оказват помощ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР