Мнозина вярват, че климатичните промени са необратим процес, който трудно

...
Мнозина вярват, че климатичните промени са необратим процес, който трудно
Коментари Харесай

Колко дървета трябва да насадим, за да спасим планетата


Мнозина имат вяра, че климатичните промени са необратим развой, който мъчно можем да направляваме. Наскоро учени от университета в Цюрих, Швейцария, оповестиха, че, в случай че въобще има нещо, което можем да създадем, то би включвало засаждането на необикновено количество дървета.

Учените са пресметнали, че в случай че засадим 1.2 трилиона нови дървета, ще успеем да компенсираме количество въглероден диоксид, което човечеството създава за интервал от 10 години.
 Снимка 407921

Екипът е изследвал данни от над 1 милион точки по света, като е съумял да пресметна, че на Земята сега живеят към 3 трилиона дървета. Всички те групово съхраняват към 400 гигатона въглероден диоксид.
 Как да живеем по този начин, че да спасим климата
Как да живеем по този начин, че да спасим климата

Домакинствата замърсяват съвсем колкото превоза. Какво да създадем?

Засаждането на дървета за преодоляване на световното стопляне е наклонност, която набира все по-голяма скорост на интернационално равнище.
 Снимка 407920

В Африка да вземем за пример е в ход самодейност, която цели да сътвори голяма стена от дървета по цялата южна граница на Сахара. Само за последните няколко години от Организация на обединените нации са съумели да засадят 15 милиарда дървета в разнообразни елементи на света.

Подобни огромни дейности има и в Австралия, където държавното управление дава обещание да засади милиард растения през идващите 30 години.
 Африка, баобабите на 3000 години и по какъв начин климатът ги умъртви
Смъртта на Дървото на живота

Каква е причината
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР