Мнозина все още са убедени, че разделянето на дневната и

...
Мнозина все още са убедени, че разделянето на дневната и
Коментари Харесай

Дневна и нощна грижа за кожата: каква е разликата

Мнозина към момента са уверени, че разделянето на дневната и нощната козметика не е нищо повече от добър маркетингов трик. Всъщност потребностите на кожа ни се трансформират в сходство с нашите циркадни ритми , което значи, че грижите би трябвало да бъдат разнообразни по друго време на деня. Какви са главните разлики сред дневната и нощната грижа, по какъв начин да я подредим вярно и какви съставки да търсим в козметиката?

Каква е разликата?

Дневната и нощната грижа за кожата имат радикално разнообразни функционалности. Средствата от утринната рутина би трябвало да обезпечат на кожата многоетапна отбрана: от сухота, замърсяване, свободни радикали, ултравиолетово излъчване и доста други неприятни фактори, с които се сблъскваме всеки ден. През нощта кожата се възвръща от напрежението, претърпян денем, и най-важното е, че става по-пропусклива за разнообразни дейни съставки (например киселини и антиоксиданти, които забавят процеса на стареене). И несъмнено, за толкоз разнообразни цели е належащо да изберете вярната козметика.


Дневна грижа
1. Почистване. Всяка заран стартирате с разчистване на лицето си. Това е належащо за премахване на непотребния себум (който се създава интензивно през нощта) и остатъците от нощната козметика. Продуктът би трябвало да бъде определен самостоятелно, според от вида кожа. Експертите предлагат да се разчита на меки гелове и почистващи препарати за лице с успокояващи съставки, с цел да се предотврати дразненето.

2. Серум. За утринна грижа би трябвало да изберете леки серуми, които в това време могат да основат защитна преграда върху повърхността на кожата. Потърсете артикули, богати на антиоксиданти, мастни киселини и серамиди. Тези съставки ще поддържат кожата хидратирана през целия ден, както и ще защищават от въздействието на свободните радикали и ще оказват помощ за попречване на възпаления.

3. Крем за кожата към очите . Често забравяме, че кожата към очите се нуждае от специфични грижи. Тя е в пъти по-тънка и по-деликатна от кожата на останалата част от лицето, по нея по-бързо се появяват бръчки. За утринна разкрасителна рутина съвършен е гел ролер за кожата към очите. Изберете артикул с кофеин в състава - той се бори добре против тъмните кръгове. А в случай че съхранявате продукта в ледник, това ще ви помогне да се справите със утринната подутина.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР