Мнозина вече са наясно с една проста истина, касаеща жените

...
Мнозина вече са наясно с една проста истина, касаеща жените
Коментари Харесай

5 необичайни начина, по които жените могат да достигнат до оргазъм

Мнозина към този момент са наясно с една елементарна истина, касаеща дамите и оргазмите – едвам към една трета са способни да изживеят тази „ дребна гибел “ по време на типичен секс. За останалите две трети от представителките на нежния пол, за които оргазъм по време на секс е неосъществим мираж, може и да прозвучи като безчинство, че е допустимо да доближават до пика на насладата „ без ръце и помощни средства “. Но истината е такава – допустимо е!
Оргазъм насън
Броите ли овце преди заспиване? А откакто ги преброите и се окажете в света на сънищата, нищо не ви пречи вместо облика на постоянно недоволния началник, който ви хока за следващия ненавреме предаден доклад, да ви се присъни загорял от слънцето красавец край морския бряг. И този мачо стартира да ви милва по ръката, а вие усещате по какъв начин в региона на слънчевия сплит се заражда онази топлота, която предхожда момента с стремежи отпускащ „ гърмеж “. Красавецът евентуално ще ви шепне на ухо или напряко ще ви обладае, само че резултатът ще е все същия – обхванатото ви от огнени пристрастености тяло ще изживее в съня един оргазъм. Далеч по-приятен метод за пробуждане, в сравнение с мелодията на алармата, нали?

Мнозина дами са уверени – само че грубо бъркат! – че еротичните сънища, завършващи с оргазмено преживяване са привилегия и налични единствено на „ сластните “ мъже.



Още преди 60 години учени от екипа на американския сексолог Алфред Кинси разказват феномена на нощните женски оргазми. Кинси интервюира над 5600 дами и 37% от тях дават отговор, че приблизително 3-4 пъти в годината изживяват оргазъм по време на сън. При това, при по-възрастните дами е по-вероятно достигането до върха на полово наслаждение, в сравнение с при по-младите.

Разбира се, тези проучвания не трябва да се одобряват за всеобхватни, тъй като не всички дами са в положение да осъзнаят, дали са достигнали до оргазъм по време на съня си или това е било чувство покрай него – при дамите липсват „ материалните доказателства “, с които мъжете могат да се похвалят.

Какви са аргументите, които обуславят способността на дамите да изпитват оргазъм по време на сън? Първо, по време на сън кръвоснабдяването във влагалищната област е по-обилно, в сравнение с в интервалите на бодърстване. Второ, и по-важно, женският оргазъм се заражда в мозъка, който в естествен „ дневен “ режим е претрупан с мисли за разнообразни битови или професионални проблеми. По време на сън обаче, неспирният поток от ежедневни терзания отстъпва на назад във времето и мозъкът е свободен да се любува на всевъзможни полови мечти.
Образен оргазъм
Чували ли сте максимата „ Помисли, преди да започнеш да си мислиш “? Психиката ни е по този начин устроена, че мислите ни в някои случаи могат да се материализират. Няма значение, дали вярвате в силата на самовнушението или не; факт е, че дамите могат да доближат до оргазъм единствено под въздействието на мислите си.

За да се реализира това, е нужно да се впуснат в света на еротичните си мечти: за едни това са въздишките по обичан артист, други си основават в мислите измамлив сюжет за „ персонален сексуален филм “. Най-лесно обаче е, в случай че дамата се опита да си спомни някои от най-ярките полови подиуми, които е изживяла и да ги възпроизведе до най-малките детайлности.



Изследвания по тематиката са провеждани от професорът по биология Бари Комисарук. В научните си разработки той учи мозъчната интензивност на дами по време на оргазъм. Установява значима причинност: мозъчните центрове, които дават отговор за изпитването на полово наслаждение, работят с идентична активност както по време на реален физически контакт, по този начин и когато дамата се пробва да доближи до оргазъм единствено „ със силата на мисленето “. Но в случай че тя реши да имитира оргазъм, тогава същите мозъчни центрове не демонстрират никаква интензивност.
Коргазъм
Жените, които си падат по концепцията да се изморяват до пристъп в залите за тренировки, могат освен да си „ докарат “ изваяни тела и „ душевно успокоение “, само че и приятното оргазмено чувство по време на физическите извършения.

Коргазмът е тип оргазъм, който изпитват дамите, до момента в който натоварват физически мускулите, отговарящи за стабилизацията на бедрата, таза и гръбначния дирек. Описват този оргазъм като мускулни контракции в региона на корема, само че без „ бучкащите “ чувства в региона на клитора.



Първоначално тематиката за коргазмите е интерпретирана от същия Алфред Кинси, който, изследвайки феномена на женските оргазми, открива, че за към 5% от дамите е по-лесно да изживеят оргазъм по време на физически извършения, в сравнение с при секс с мъж. Изследователи от Университета на щата Индиана отиват и по-далеч в търсене на това, какви извършения могат да докарат на дамите сходни удоволствия. Оказва се, че към тази категория спадат извършения за коремната преса, повдигане на тежести, тичане, каране на велосипед и йога.

Според хипотезата на Бари Комисарук, физическите извършения и оргазмът повлияват на практика по един и същи начин организма на дамите: покачва се кръвното налягане, учестява се сърдечният темп, повишава се температурата на тялото. За мозъка това са все знаци за оргазъм, по тази причина и „ основният инструмент “ подрежда да се случат мускулните контракции.
Оргазъм посредством стимулиране на зърната на гърдите
От позиция на биологията, хората са единствените бозайници, при които гърдите на самките порастват по време на половото съзряване и при бременност. Сами по себе си хората са единствения скотски тип, който по време на секс отделя изключително внимание на гърдите: галят ги, целуват ги, леко ги хапят. И в това няма нищо чудно, тъй като дамите са способни да доближат до оргазъм при подобаваща стимулация на гръдните зърна. Самото оргазмено чувство е освен в зърната, само че и по задачите гърди, въпреки че най-интензивно е към ареолите.

Защо докосванията по гърдите провокират възбуденост, откакто не се отнасят към половите органи? Отговорът е, че при дамите стимулацията на зърната на гърдите се обработва от мозъка по същият метод, по който и клиторната стимулация, като се задейства по едно и също време и гениталната сензорна мозъчна кора.

Освен това, при стимулиране на зърната на гърдите стартират контракции на матката и се синтезира хормонът окситоцин, който – апропо – е „ виновен “ и за образуването на възприятията на обвързаност и любовни страсти. Казано по-просто, в случай че мъжът желае дамата да го заобича, пътят минава през доста внимание, отделено на гърдите ѝ.



Освен окситоцинът, стартира да се синтезира и различен хормон – пролактин. В женското тяло той е виновен освен за образуването на кърма, само че и за изживяването на оргазъм, като се явява и знак за полова задоволеност.

Дълго време този метод за постигане на оргазъм се счита за „ небивалица “. Доктор Хърбърт Отто организира проучване, в което вземат участие 213 дами. 61 от участничките в опита доближават до оргазъм само от стимулация на гърдите. Феновете на прословутия „ 50 нюанса сиво “ ще се сетят, че в книгата също е разказан подобен оргазъм.
Оргазъм по време на раждане
Раждането постоянно се асоциира с болката. Много от по-лабилните девойки се отхвърлят да раждат, единствено тъй като са били ужасени от сцените, представяни в някои филми на дами, които крещят в мъка от родилните болки.

Но някои дами, които към този момент са станали майки, описват, че по време на раждането са изживели оргазъм. Броят им е релативно дребен – към 6%. Разбира се, в интернет от дълго време са се появили „ експерти “ (и тук потреблението на термина в кавички е задължитлно), които оферират курсове за бъдещи майки, на които да ги приготвят за „ оргазмено раждане “.

Защо е допустимо да се случи оргазъм по време на раждане?

Да стартираме с това, че към този момент упоменатият окситоцин, който в известната литература назовават и хормон на любовта, се синтезира с изключение на по време на секс и при раждане. Основната му задача е да предизвика контракции на матката, а тъкмо същото се случва и по време на оргазъм.

Когато новороденото се спуска по родовия канал, то изминава същият път, който и пенисът, когато влиза във влагалището. Интензивната стимулация на вагиналния канал при раждане може да блокира болковите чувства – без значение е, дали това се усеща като полова стимулация.



И да се върнем на главната тематика: мозък и оргазъм. Болката задейства тези сектори от мозъка, които са дейни и по време на оргазъм. От тази позиция може да се изясни и пристрастеността на някои хора към опити в БДСМ териториите.

И въпреки всичко, с цел да се доближи до оргазъм по време на раждане, е належащо дамата да има натренирани вагинални мускули и да умее да редуцира волево мускулите на матката. С други думи, колкото повече вагинални оргазми е претърпяла, толкоз по-голям е шансът да се случи оргазмено преживяване и по време на раждане. При всички случаи „ крепко тренираните “ вагинални мускули способстват за по-малко болежка при раждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР