Мнозина в Истанбул започнаха да превръщат къщите си в импровизирани

...
Мнозина в Истанбул започнаха да превръщат къщите си в импровизирани
Коментари Харесай

В Истанбул превръщат къщите си в кафенета, избягвайки ограниченията срещу Covid-19

Мнозина в Истанбул започнаха да трансформират къщите си в спонтанни кафенета с стеснен брой гости едновременно, защото Турция затвори заведения за хранене и заведения в опит да ограничи бързо разпространяващата се зараза от Covid-19.

" Има голямо търсене, в действителност нямаме никакви усложнения с намирането на клиенти ", сподели новоизпечена кафеджийка от квартал Арнавуткьой, представена от в. " Хюрриет ".

" Пуснах реклама онлайн. Хората се обаждат и вършат резервации ", споделя тя.

Къщата няма меню за разпределяне на клиенти, тъй като услугата се състои единствено от чай, мезета, бисквити и плодове.

Да седиш в тази къща с другар е по-скъпо, в сравнение с елементарното посещаване на кафенета, защото цената на две чаши чай, мезета, паница със смесени плодове и някои бисквити е към 100 турски лири (13.5 долара).

Собственичката осъзнава рисковете за ръководството на такова неподготвено кафене. " Има правила. Хората могат да останат единствено до час. Някои питат дали могат да пренощуват. Но ние споделяме " не ", показва тя.

Според нея, превръщането на къщата й в кафене не би трябвало да има правни последствия, защото сходни домашни събирания не са неразрешени като част от рестриктивните мерки на COVID-19.

Не крие и, че желае да разшири бизнеса и да добави повече към менюто.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР