Мнозина свързват градчето Гластънбъри в Югозападна Англия с най-големия музикален

...
Мнозина свързват градчето Гластънбъри в Югозападна Англия с най-големия музикален
Коментари Харесай

Гластънбъри – градът на Свещения Граал

Мнозина свързват градчето Гластънбъри в Югозападна Англия с най-големия музикален фестивал навън, който се организира в покрайнините му. На това свещено място са се събирали по 135 хиляди души, само че тази година фестивалът не се състоя – може би, с цел да си отдъхне земята.
 16-1  16-2  16-3  16-4  16-5  16-6
Учени и мистици назовават Гластънбъри център на света,

портал към невидимия свят


вълшебното място на Албион, Новият Йерусалим. Известен е и като учебно заведение по чудо. Доказват го и множеството магазинчета, които изобилстват с вълшебен предмети, неповторими кристали, бижута, както и големите фигури на змейове и русалки в града.

Гластънбъри е считан за Английската света земя, той е първият християнски център във Англия. Слави се още и като острова на безсмъртието Авалон и града на Свещения Граал – чашата, от която пие Иисус на Тайната вечеря и в която е събрана кръвта му, откакто е разпънат на кръста. Тя е пренесена в Англия от Йосиф Ариматейски, който я скрива някъде в Гластънбъри. Според редица източници крал Артур и рицарите на кръглата маса са търсили бокала точно тук.

В антични трудове Граалът се разказва като нещо по-мистично от елементарен съд или чаша. И магическата му мощ се дължи на светата кръв, съхранявана в него. Освен чаша, Граалът се свързва с рог на изобилието, който подарява безконечна младост и мъдрост. Притежава и силата да качва на престола крале.

В центъра на Гластънбъри е

абатството – второто по величина след Уестминстърското


Едва ли е инцидентен фактът, че няколко генерации от кралете на Англия били короновани и заровени имено в него. За жал е разрушено, само че и по руините може да се съди за величествените тайнствени здания, сътворени по законите на свещената геометрия (основни нейни проявления са „ златната серпантина “, „ Платоновите тела “ и „ цветето на живота “). За монасите от манастира се знае, че са правили алхимични опити и са добивали злато от нищото. В двора може да се види свещеното дърво, израснало от тоягата на Йосиф от Ариматея, която той забил там. От епохи то притегля поклонници от цялата планета. Цъфти два пъти в годината – на Великден и на Коледа. Кметът на Гластънбъри всяка Коледа отчупва стръкче от него, с цел да го подари на кралското семейство. Някои от по-големите клони са укрепени с железни пръти. В центъра на абатството са препогребани останките на крал Артур и брачната половинка му.

На към километър от абатството е вълшебната градина с

Кладенеца на бокала, издигнат от друидите


Предполага се, че водата извира от мястото, където Йосиф Ариматейски е сложил Граала.

В началото на ХХ век британският проектант Bligh Bond е основал капака, който затваря кладенеца. Върху него е изобразен VESICA PISCIS – античен заветен знак на трансформацията и вечността. Той се среща на няколко места в градината, може да се откри и в магазинчетата в града като украшение. Фигурата съставлява два пресичащи се кръга с идентичен диаметър, които образуват сечение във формата на бадем. Оприличава се с женска вагина – изворът на живота. Наричано е и рибата на Христос. В тази фигура се съдържа Златното сечение, тя е и главен детайл на Цветето на живота. В градината на няколко места участва и различен знак – спиралата.

Водата от извора е с усет на желязо и има вълшебен свойства. Освен това е целебна, може да се пие, само че по напълно малко и смесена с елементарна вода. Изтича от каменната лъвска глава под извора, с цел да подарява витална мощ на хората. Те присядат тук за къса медитация, отпиват по глътка или изплакват с водата разнообразни предмети, с цел да ги пречистят и заредят с чудо. Движението в градината е еднопосочно и тук не се приказва.

Езеро със същата форма – на два пресичащи се кръга, посреща посетителите на градината малко след входа й. Водата в него се влива от седем купи, ситуирани малко по-високо, като от водопад. Тук хората се стопират, с цел да медитират върху фантазиите и желанията си. През 2001 година това място е оповестено за Световна градина на мира.

Гластънбъри е в подножието на високия 159 метра рид на Архангел Михаил. Там е имало феодален манастир, чиято полуразрушена кула притегля хората и е един от знаците на града. Смята се, че

под хълма се пресичат силовите линии на Земята


„ Св. Михаил “ и „ Св. Мери “, които вършат това място мощно енергийно и целебно. Казват, че там, където се пресичат тези линии, границата сред световете е доста фина и може да се преживеят магии. В тази зона на мощна геомагнитна сила попадат и намиращите се наоколо мегалитни комплекси Стоунхендж и Ейвбъри.

Смята се, че хълмът на Гластънбъри е мистичният Авалон, който се е управлявал от 9 сестри вълшебници. Тук е лекуван и самият крал Артур. Авалон е място с доста секрети, което постоянно е привличало специфични хора. Във времената на келтите висшата прослойка, която е управлявала живота тук, били друидите. Предполага се, че в горите на Гластънбъри била Академията, къдeто се обучавали разнообразни магове и вълшебници като Моргана и нейните сестри. Както и великият Мерлин – магьосник и ясновидец, помагал и неведнъж спасявал живота на крал Артур. За Мерлин също споделят, че е бил друид.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР