Мнозина се стремят да постигнат по-голяма продуктивност, но бъркат в

...
Мнозина се стремят да постигнат по-голяма продуктивност, но бъркат в
Коментари Харесай

Лесно 2-минутно правило ще ви направи по-продуктивни

Мнозина се стремят да реализират по-голяма работливост, само че бъркат в това, че не следват главния принцип - работи по-умно, а не повече.

За да го спазвате, ще ви помогне едно напълно елементарно предписание. А точно - в случай че дадена задача може да бъде свършена за 2 минути, направете я незабавно, без да я отлагате. Иначе ще я изместят други неща, само че тя ще си остане да тежи на мозъка ви.

Този трик може да ви наподобява обикновен, само че ще се учудите какъв брой е потребен. Чрез него ще изпълнявате доста повече неща в границите на деня и ще станете по-организирани.

От Forbes дават още няколко съвета за повишение на продуктивността. Важно е да вземем за пример да си вършиме постоянни почивки - това освежава мозъка и усъвършенства концентрацията и творчеството.

Избягвайте също по този начин да вършиме по няколко неща едновременно. Изследвания са потвърдили, че така наречен multitasking (извършване на няколко задания по едно и също време - бел.ред.) понижава продуктивността с 40%.

Хубаво е и да планирате деня си от предната вечер . Съставете си лист с цели, само че дано е реален - в случай че включите прекалено много точки, които в последна сметка не извършите, ще останете с неприятно възприятие.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР