Мнозина се питат защо на големия протест срещу произвола на

...
Мнозина се питат защо на големия протест срещу произвола на
Коментари Харесай

Борисов допуска грешка. И може да плати скъпо

Мнозина се питат за какво на огромния митинг против произвола на прокуратурата бяха и десни (ДБ), и леви (БСП, Мая Манолова) и така нататък Защо те поддържаха президента Радев, в чиято институция преди този момент показно бяха нахлули десетки въоръжени служители на реда с неразбираема и съмнителна цел? Отговорът тук не е доста комплициран: наложилото се публично усещане е, че това навлизане и последвалите арести бяха акт на възмездие поради позицията на Радев по свадите с НСО и защитата на Доган и сие. Така или другояче акцията на прокуратурата се възприе като следващ удар против правовата страна.

Къде беше Борисов?

Истинският въпрос, обаче, е за какво Борисов не беше на този митинг или най-малко не прати някои от знаковите лица на ГЕРБ на него. Първо, митингът е несъмнено известен, а Борисов обича да е с публичното мнение. Странно е, че в специфичен брифинг министър председателят намерено застана против протестиращите и ги атакува (колкото и да е абсурдно), че желали да спрат България за еврозоната. А за похлупак даже провежда контрапротест.

Второ, и по-важно: Борисов не може да не схваща, че дейностите на Иван Гешев от последните дни вършат неговото лично " запазване " от наказателно гонене невероятно в средносрочен проект. Гешев, с цел да резервира минимална легитимност, ще би трябвало да “удря” и държавното управление – Боил Банов, като най-несвързан с центъра на властта, се оказва подобаваща цел към този момент. Но докога ще са задоволителни такива заобиколни, маскиращи маньоври? Изглежда наивно министър председателят да поддържа Гешев с вярата, че той ще продължи да го заобикаля в своята интензивност. Накратко: Борисов прави стратегическа неточност като си мисли, че случайната прокурорска интензивност от последните седмици обслужва него и ГЕРБ.

Причините
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР