Мнозина се чудят защо от деца обичаме толкова един нетипичен

...
Мнозина се чудят защо от деца обичаме толкова един нетипичен
Коментари Харесай

Обичаме банани, защото са пълни с допамин и серотонин: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Мнозина се чудят за какво от деца обичаме толкоз един нехарактерен за нашите географски ширини плод като банана. При състояние, че науката е потвърдила - локалните, локалните храни постоянно са биологично желани от хората. Отново учените обаче дават и обяснението за бановото изключение от правилото. Просто този плод съдържа основни количества от обвързваните с щастието и доволството на съзнанието серотонин и допамин. Без да има витамини като ябълките примерно, бананът има и други полезности, с които да блесне. Това е калият, само че най-много са аминокиселините.
Мнозина считат банана за недиетичен. Това не е доста вярна визия, тъй като в 1 има към 100 килокалории. В дребна ябълка примерно има 40-50, само че в огромните, каквито обичат да ни пробутват в хипермаркетите, калориите не са доста по-различно количество, в сравнение с в бананите.
Манията за тях доближава невероятни размери. Освен, че има мода да се ядат нови и нови сортове, в Япония да вземем за пример е шлагер обелка, която се яде. Как? Ами просто е доста, доста тънка, макар че извън бананът си наподобява обичайно, което е значимо - комерсиалният тип продава.
Все повече внимание се насочва и към зелените банани. Те се считат за неядливи в главния си тип в страните, където порастват естестествено и откъдето ги внасяме. В тях заменят хляба. Основно се хапват в пържен тип, което по никакъв начин не е потребно. В Куба да вземем за пример всекидневно се сервират с варени яйца и ориз за гарнитура - получава се красиво подредена паница, която се счита за идеалната празненство храна.
Пак на Острова на свободата обичат да пасират зелените банани и да ги "удавят " в мляко. Към това прибавят по 2 лъжички захар. Въпросният коктейл, за разлика от мохитото и дайкирито, изобретени също в Куба, обаче е отричан. Причината е, че захарта го прави нездравословен. А учените също по този начин не считат за добра комбинацията на банан с краве мляко - при комбинирането им настъпват неподходящи реакции.
По тази причина модерно по света е банановото смути, само че не с краве мляко, което се украсява от горната страна с малко ядки и горски плодове. Идеята е, че то отлично заменя десерт или сладолед, сервирано студено, а е единствено 60 калории на 100 грама. Въпросът е, че с цел да бъде потребна този тип храна/напитка, тя би трябвало да се употребява допустимо най-бързо, тъй като другояче витамините безусловно поизчезват.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР