Мнозина са устроили своя живот на този континент. Успели са

...
Мнозина са устроили своя живот на този континент. Успели са
Коментари Харесай

Мнозина устроиха духовния си живот в САЩ, обяви патриархът ни пред американския посланик

" Мнозина са устроили своя живот на този континент. Успели са да устроят и своя нравствен живот ". Това съобщи българският патриарх Неофит по време на среща с посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа, оповестяват от Св. Синод. Срещата се състоя в Софийската св. митрополия.

Посланикът изрази своята признателност за опцията да се срещне и беседва с предстоятеля на Българската православна черква при започване на своя мандат като дипломат на Съединени американски щати в България.

" Всеки ден се старая да отстранявам време да опозная вашия хубав град, страната и прелестните хора, които живеят тук ", сподели Херо Мустафа.

От своя страна патриарх Неофит обърна внимание на това, че страната ни има много мощна емиграция в Съединените щати, като добави, че някои от нашите сънародници там са устроили добре своя живот в Съединени американски щати.

Той добави, че на територията на Съединени американски щати Българската православна черква има своя епархия, която обгрижва духовно хиляди българи . Той изрази и своите очаквания някой ден сънародниците ни да се приберат в България.

" Тази съгласуваност с историята я виждам на всички места, освен в София, само че и в цялата страна. Смятам, че е значимо жителите на всяка една страна да имат тези качества. Да бъдат горди със своята история, просвета и обичаи ", означи посланикът. Тя показа още, че първата й работа като посланик е била в Гърция и добави, че има опит от това какъв брой значима е връзката на Православната черква в обществото.

На приема бе издигнат и въпросът за бъдещи взаимни планове и действия.

" Надяваме се във времето тук да имам опцията да допринеса за още по-голямо сближение на взаимоотншенията ни и подобряването на виталния стандарт в района ", сподели още Херо Мустафа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР