Мнозина са убедени, че най-богати на са млечните продукти. Това

...
Мнозина са убедени, че най-богати на са млечните продукти. Това
Коментари Харесай

Храни, богати на лесно усвоим калций

Мнозина са уверени, че най-богати на са млечните артикули. Това ненапълно е правилно, само че има и други налични храни, богати на елементарно усвоим калций. Някои от тях са много по-нискокалорични от изварата и кашкавала. За това оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
1. Черупки от
Черупка от кокоши яйца е подобаващ източник на калций вкъщи.
1/2 чаена лъжичка смлени черупки от яйца покриват дневната потребност от диетичен (т.е. употребяван с храната) калций. За съпоставяне: изварата ще ви достави същите количества калций, в случай че изядете 1,2 кг.
В същото време, с помощта на наличието на разтворими матрични протеини, калцият от черупката се всмуква съвършено.
За да приготвите праха, измийте добре яйцата. След това ги варете в продължение на 5 минути, с цел да убиете възможни бактерии, обелет ги и ги изсушете, след което ги смелете в кафемелачка до положение на брашно. Консумирайте ½ чаена лъжичка на ден, можете да добавите и към супи или други ястия.
2. Пармезан и други
Лидер в количеството калций измежду всички млечни артикули е пармезанът. 100 g от продукта съдържа 1 184 mg калций - повече от дневната потребност. В същото време то е богат на протеини (38 g на 100 g продукт) и 0,95 μg витамин D.
Другите сирена също съдържат доста калций и субстанции, значими за усвояването му. Например, 100 gхоландско сирене или „ Ементал ” съдържат 1000 mg калций, 24-26 g протеин и почти 0,8-1 μg витамин D.
По този метод, в случай че ядете 100 г сирене дневно, вие изцяло покривате потребността си от елементарно усвоим калций и получавате една десета от дневната потребност от витамин D.
Имайте поради обаче, че сиренето е висококалорична храна, богата на наситени мазнини. Ако ядете 100 грама сирене дневно, по-добре е да откажете други мазни храни. Има положителни вести за феновете на мазнините: колкото повече калций консумирате, толкоз по-малко мазнини се усвояват.
Така че, в случай че желаете да консумирате повече калций и протеини, сиренето е превъзходен източник на тези хранителни субстанции.
 Калций и витамин D защищават тялото от ковид Калций и витамин D защищават тялото от ковид
Сред съставените елементи, които могат да защитят човешкото тяло от ковид, преди всичко са калцият и витамин D. Такава информация, позо...
3.
Сусамът е безспорен водач в количеството калций измежду растителните източници. 100 g от тези дребни семена съдържат 975 mg калций и 17,7 g протеин.
Вярно, тук също има подводни камъни. Първо, никой не яде сусам с лъжици. Най-често се прибавя към печени произведения и други ястия, което значи, че консумирането на 100 или даже 50 г дневно ще бъде проблематично.
Разбира се, можете да извършите сусамена халва, по-късно можете да ядете повече семена едновременно, само че такива храни, като предписание, съдържат доста захар и калории, а това не е доста здравословно.
4. в масло
 Ето по какъв начин да разберете дали имате липса на калций в организма Ето по какъв начин да разберете дали имате липса на калций в организма
Калцият е извънредно значим за построяването на костите и да бъдем здрави. Ако не приемате задоволително, цялото ви тяло може да страда....
Консервираните сардини се употребяват с костите, тъй че те са с високо наличие на калций: 382 mg на 100 g артикул. Те също по този начин съдържат 24,6 грама протеин и 6,8 мкг витамин D (68% DV). И макар че калцият в сардините е доста по-малко, в сравнение с в сусама, заради витамин D той ще се усвоява по-добре.
Освен това, 100 г сардини, консервирани в масло, съдържат единствено 208 ккал и 11,5 г мазнини, половината от които са полиненаситени. Ето за какво можете умерено да ядете 100-150 g дневно, като не се отказвате от други храни и не рискувате отличната си фигура.
5.
100 g бадеми съдържат 216 mg калций и 21,9 g протеин. Тази ядка съдържа доста фитинова киселина, само че можете да намалите количеството, като накиснете бадемите за 12 часа преди ястие.
И не яжте прекомерно доста: дребна шепа от десетина бадема, които елементарно можете да изядете за пет минути, съдържа към 250 ккал, а в 100 г се съдържат 581 ккал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР