Мнозина са убедени, че докато седим е много вредно да

...
Мнозина са убедени, че докато седим е много вредно да
Коментари Харесай

3 мита за седенето с кръстосани крака

Мнозина са уверени, че до момента в който седим е доста нездравословно да кръстосваме краката си. Всъщност нездравословно е да прекарваме дълго време в седнало състояние - всичко останало са най-вече легенди, предава БГНЕС. Ето най-популярните от тях:
Мит № 1. Кръстосването на краката усилва кръвното налягане
 6 неща от всекидневието, които може да са доста ОПАСНИ 6 неща от всекидневието, които може да са доста ОПАСНИ
Понякога не виждаме, че някои неща, които вършим всеки ден може да се окаже, че не са потребни за здравето ни. Хубаво е да знаем кое...
Кръстосването на краката в действителност наистина покачва краткотрайно кръвното Ви налягане. Но няма доказателства, че то може да остане непрекъснато високо заради това, правейки ни хипертоници. Тоест не би трябвало да има щета от това краткотрайно нарастване на кръвното.
Мит № 2. Позата „ Крак върху крайник ” предизвиква разширени вени
Разширените вени са резултат от увреждане на съдовите клапи, които нормално оказват помощ на кръвта да се върне назад към сърцето. При разширените вени част от кръвта се влива назад в дребните повърхностни вени, които се подуват заради спомагателното налягане.
Не е известно сигурно какво предизвиква развиването на разширени вени. Кръстосването на краката, до момента в който седим не може да докара до сходно заболяване. Не се предлага обаче да седите дълго време, изключително с кръстосани крайници, в случай че е открит риск от тромбоза.
 10 храни против депресии и настинки 10 храни против депресии и настинки
Есента е ненаситно време. Дъжд, киша, студени ветрове, температурите бързо падат, а сме доста по-склонни към настинки и неприятно въодушевление...
Мит № 3. Кръстосването на краката е причина за неприятна стойка
Според тази доктрина заради кръстосване на краката ще се сдобиете последователно с неприятна стойка, болки в гърба и в тазовата област. Разбира се, в случай че човек има проблеми с гърба или тазобедрените стави, той може да почувства дискомфорт в това състояние, само че причинно-следствена връзка не е открита.
Кръстосването на краката може да аргументи изтръпване на стъпалата, защото позицията „ крайник върху крайник ” притиска перонеалния нерв, който минава по външната страна на коляното. Но това не е рисково и всичко се възстановява след няколко минути. Достатъчно е от време на време да сменяте позата, в която седите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР