Мнозина са против работата от вкъщи. Други я предпочитат, защото

...
Мнозина са против работата от вкъщи. Други я предпочитат, защото
Коментари Харесай

Работа от леглото - да или не

Мнозина са срещу работата от у дома. Други я избират, тъй като виждат единствено положителната страна на това да са надалеч от офиса. Но пък сюжетите са познати на всички - от работа на пода, заобиколени от домашни любимци, през затваряне в килера - поради конферентни диалози, до евентуално най-изкусителното - топлата прегръдка на меките възглавници в леглото.
 Работата, стресът, „ възприятието за координация “ и каква е връзката им с разходките навън
Как да се оправим със напрежението в работата

Един потвърдено работещ метод

Широко публикувано е мнението, че работата в леглото не е добра концепция. Така е, стига да си наложим да следваме някои елементарни правила.

Според Жасмин Маркус, физиотерапевт и публицист на свободна процедура в Итака, Ню Йорк, един от най-хубавите способи да избегнем негативните резултати върху гърба ни е като променяме постоянно позицията си . Перфектният вид би бил да редуваме хоризонтално състояние с изправено и със седнало. Тоест, няма нищо неприятно в това понякога да работим легнали.
 Снимка 519762

Работата от леглото е и един от методите да се оправим с моментите, в които усетим напрежение. Клиничният психолог Брайън Уинд твърди, че такова държание не е дълготрайно решение, само че в тази поза мнозина са усетили облекчение. Защото легналото състояние може да успокои мозъка ни и да ни настрои още по-творчески .

И нищо чудно. Големият Труман Капоти споделя пред The ​​Paris Review през 1957 година, че е " водоравен създател " и не може да мисли в случай че не е лежащ. Известно е, че и надарената Фрида Кало рисува най-хубавите си шедьоври в леглото си, припомнят от Real Simple.
 Естония, Антигуа и Барбуда, Барбадос и страните, които издават визи за цифрови номади
Как да се преместим в Барбадос (и не само)

3 предложения за цифровите номади

Тази работна позиция е и превъзходен преход , в случай че сме нощни птици и заран ставаме мъчно. " Да стартираме деня от леглото, може да докара до повишение на продуктивността ", споделя Алекс Сави, сертифициран треньор по просвета за съня и създател на Sleeping Ocean.

Именно тази конюнктура, която свързваме с отмора, оказва помощ за повишение на концентрацията, изключително в случай че против нас стои фотография на брачен партньор или съквартиранти.
 Снимка 519763

Все отново, с цел да не стигаме до другата прекаленост - тотално разпределяне и демотивация, специалистите поучават да си наложим набор от граници, които да не прекосяваме.

Първата и най-важна измежду тях е да не работим легнали прекомерно постоянно или прекомерно дълго . Пет часа е максимумът, освен това с постоянни почивки, разходки и сядане понякога и пред бюрото с компютъра.

Хубаво е да разполагаме и с подобаващите спомагателни " принадлежности " . Като комфортна възглавница за тил и поставка за преносим компютър.
 Пътуването до работа, утринната разходка, джогинг, колоездене и по какъв начин да превключим на работен режим
Как да се настроим за работата, когато сме home office

Съвет от психолози

И не на последно място - не трябва да смесваме персоналния с професионален живот .

Ето за какво клиничният психолог Сабрина Романоф поучава, щом свърши работният ден, да напуснем средата (стаята), в която сме го прекарали, а когато отново се върнем, да сменим нещо в ситуацията, с цел да се пренастроим за отмора. Дори и лека смяна на осветлението би помогнала.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР