Мнозина са чували за понятието „врата на Времето” или „врата

...
Мнозина са чували за понятието „врата на Времето” или „врата
Коментари Харесай

Къде се намират Вратата на времето и Капаните на дявола, през които мистично изчезват хора

Мнозина са чували за понятието „ врата на Времето” или „ врата на Съдбата”, само че малко на брой знаят защо става дума. Всъщност това са аномални зони, където… изчезват хора. Едно от тези загадъчни места е в северозападната част на Аралско море, където се намира остров Барсакелмес, написа " Труд ". В превод името му значи безусловно „ ще отидеш – няма да се върнеш”. Това място се употребява със злокобна популярност измежду локалното население. Причината е, че на острова непрекъснато изчезвали хора, като никой не можел да изясни повода, написа " Труд ".

Това се случвало чак до края на предишния век. Сред локалните са непокътнати свидетелства, че на острова неведнъж са се появявали загадъчни непознати от незнайни култури и други столетия. Така да вземем за пример през 1934 година служител на реда задържал човек, който се опитвал да напусне острова с рибарска лодка. Мъжът бил облечен в копринена алена дреха и говорел на език, наподобяващ японски или китайски. Полицаите намерили преводач, само че за удивление на експерта арестуваният говорел на извънредно необичаен акцент, съществувал в Япония през ХVІІІ столетие.

Той разказал, че е роден през 1718 година и принадлежи към императорския жанр. Корабът, с който пътувал за един от тихоокеанските острови, попаднал в стихия и се разрушил. А вълните изхвърлили японеца на брега, където го арестували.

Капани на дявола

В средновековна Европа местата, на които се следили пространствено-времеви аномалии, се наричали „ клопки на дявола”. Така да вземем за пример на пътя към Дрезден имало огромен камък с отвор в средата. Външно напомнял врата. А в случай че се има вяра на дрезденските летописи, съгласно които всеки странник, който премине през този отвор, изчезва без диря, може да се допусна, че това е „ врата на Времето”. През 1546 година градски магистрат взел решение да изкопае до камъка огромна яма, да го бутне в нея и да го покрие с пръст.

Но и това не помогнало. И макар че камъка го нямало, на мястото му от време на време изчезвали хора… Сицилиански летописи от 1753 година описват, че в дребното селце Такона, в двора на зарязан палат, безусловно се разтворил във въздуха майстор на име Алберто Гордони. И то пред очите на изумените очевидци. След съвсем три десетилетия мъжът се появил на същото място. Той разказал, че попаднал в чудноват бял тунел, в края на който се виждала ярка светлина. Тръгнал към нея. И както му се сторило, безусловно след минути се върнал назад в двора на замъка. Изследвали го лекари и стигнали до извода, че е с всичкия си, само че и не лъже. Тогава локалните поданици решили да ревизират думите на занаятчията. Когато всички отишли на мястото, Гордони направил една крачка и… липсващ. Повече никой не го видял. Тогава свещеникът заповядал прокълнатото място да бъде оградено с висока каменна стена, която напръскал със светена вода.

Експерименти на магове

Учените също се пробват да разкрият мистерията на вратата на времето, на пътуванията във времето и пространството. Първият, чийто опит в това отношение бил публично регистриран, е Алберт Айнщайн. Преди него също са правени опити. Така да вземем за пример гръцките магове и антично египетските жреци, алхимиците и физиците от Средновековието непрекъснато търсели способи да ръководят времето. И от време на време даже успявали. Съществуват и косвени доказателства, че опити, ориентирани към влияние върху времето, е провеждал и Никола Тесла. Айнщайн пък конструирал електромагнитен уред, благодарение на който през 1943 година съумял да отдалечи от актуалната пространствено-времева матрица есминеца „ Олдридж” на американските Военновъздушни сили.

Последствия от опита обаче се оказали доста отрицателни за екипажа, по тази причина се наложило ученият да унищожи своя уред и всички чертежи. Магнитното лъчение Нашите предшественици са били уверени, че с изключение на действителния свят съществуват и голям брой фино материални светове. А актуалната просвета едвам стартира да се приближава до разбирането на този феномен. Днешните физици считат, че пътуванията във времето са вероятни с помощта на магнитното лъчение, което не е изучено изцяло. Източници на такова лъчение са огромните галактически обекти. А нарасналата магнитна слънчева интензивност, както и аномалните магнитни съмнения на планетата Земя могат да станат причина „ вратата на Съдбата” да се отваря все по-често за човечеството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР