Мнозина правят грешката, като поставят мебели по стените и обграждат

...
Мнозина правят грешката, като поставят мебели по стените и обграждат
Коментари Харесай

Известен дизайнер сподели тайни как да преобразува къща без ремонт

Мнозина вършат грешката, като слагат мебели по стените и обкръжават стаята. Преместете огромни предмети (диван, столове) в средата на стаята – това освен ще сътвори условия за връзка, само че и ще направи място за други неща, да вземем за пример за рафт с книги, цветя или маса с игри. В допълнение, това е отлична техника, която уголемява пространството.

2. Не правете мебелни комплекти

Предметите за мебели не би трябвало да се комбинират съвършено между тях: столът не би трябвало да е същият като диван, тъкмо както масата може да се разграничава от столовете. Не се опасявайте да експериментирате, пробвайте да играете с цветове и текстури. Перфектната съгласуемост значи липса на персона, не допускайте това.

3. Разредете съвършената симетричност на интериора

Известен дизайнер показа секрети по какъв начин да преобразува къща без ремонт. Много интериорни предмети (фотьойли, лампи и странични маси) наподобяват добре по двойки. Например столовете могат да бъдат подредени по този начин, че да се “гледат ”. Това ще даде на стаята чувство за естетика и целокупност. Но е значимо да не се увличате прекалено много със симетричност, в противоположен случай стаята може да стане скучна и студена. За да избегнете това, задоволително е да добавите индивидуален стол с друг жанр или форма в интериора.

4. Не се опасявайте от пренареждания в къщата

Подреждането в апартамент постоянно оказва помощ на старите неща да придобият напълно друг тип. А за положителното въодушевление е значима смяна на пейзажа. Ако планирате да закупите нови мебели, тогава, преди да отидете в магазина, коства си да извършите мебелен проект. Така ще ви бъде доста по-лесно да разберете какво тъкмо желаете и дали подхожда на вашия дом.

5. Осветете пространството

Леките столове с тънки крайници могат да изсветлят мебелната комбинация, която в противоположен случай може да наподобява прекомерно статична. Тази техника образно се уголемява и прибавя повече „ въздух ” в пространството на жилището.

6. Не подценявайте смисъла на осветлението

Правилната мека светлина може да трансформира всяка стая – прибавете характерност и жанр. Разпределете светлините в цялата стая, тъй че да няма тъмни ъгли. Използвайте всичко: полилеи, бра, осветяване за лавици за книги, настолни лампи. Най-печелившите разновидности са свещници с абажур, настолни лампи във формата на ваза или ръчно направени лампи.

Лампата е превъзходен метод за планиране на маса или ъгъл за релакс в хола. Тя може да бъде и насочна точка при декорирането на стая. Поставете няколко лампи и вземете останалитеелементи на декора, с цел да съответствате на тях. От огромно значение е и от кое място идва осветлението: всичко зависи от вашите лични желания и характерности на стаята.

7. Входното предверие би трябвало да има задоволително място за предпазване.

Известен дизайнер показа секрети по какъв начин да преобразува къща без ремонт

Именно от коридора стартира нашия апартамент, къщата. Това е най-функционалното помещение, в което се съхраняват доста неща. За да не се трансформира в бунище, коства си да се погрижите за специфични места за предпазване. Тя може да бъде кутии, лавици, кошници, куки, тави и чаши. Всички те са идеални за предпазване на разнообразни дребни неща: ключове, очила, четки за обувки. С тях домашният сексапил и благополучието в стаята са обезпечени.

8. Създайте цветова верига във всички стаи

Известен дизайнер показа секрети по какъв начин да преобразува къща без ремонт

Ако в една от стаите ви тапетът е зелен, поставете няколко предмета от един и същи цвят в друга стая (например: мебели, лампа, ваза или каишка). Тази техника ще ви разреши да комбинирате всички стаи в жилището и те ще наподобяват като едно цяло.

9. Добавете декоративни възглавници

Може би най-важният детайл за основаване на комфорт в апартамент са възглавниците. Те могат да бъдат сложени в кресла или на пода, на дивана, според от формата и размера. Меките възглавници би трябвало да са такива, че да е прелестно да се облегнете на тях. Не купувайте твърди и обемни възглавници – те могат да унищожат очарованието на всеки хол. Използвайте елементарното предписание: в случай че в стаята има диван или стол, те би трябвало да имат възглавници.

И какви способи би трябвало да създадете комфорт в дома си? Споделете с нас в мненията!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР