Мнозина по света все още активно дебатират дали 5G честотите

...
Мнозина по света все още активно дебатират дали 5G честотите
Коментари Харесай

Как ни лъжат за радиацията от GSM-те: Комисията тества само 1 телефон от модел, и то предоставен и от производителя...

Мнозина по света към момента интензивно дебатират дали 5G честотите ще съставляват риск за здравето на потребителите, само че се оказва, че множеството от нас към този момент са в допир с нездравословни радиочестоти.
Колеги от американския всекидневник Chicago Tribune неотдавна са се заели да тестват радиоактивността на някои от най-популярните смарт телефони на пазара, а резултатите им са меко казано смущаващи.
Сред тестваните устройства са iPhone 7, iPhone 8/8 Plus, Samsung Galaxy S8, Galaxy S9, Moto G6 Play, Moto E5 Play и няколко други модели.
Радиоактивността е измерена от дистанции, вариращи от 2 милиметра до 25 милиметра, които рефлектират близостта, в която държим телефоните си при естествена приложимост.
Оказва се, че съвсем всички тествани модели излъчват радиоактивни талази, надалеч надминаващи стандартите за сигурност, наложени от Федералната комисия по връзките в Съединени американски щати.
Нивата на излъчване, идващи от iPhone 7 при разстояние от 2 милиметра и 5 милиметра, са били два пъти по-високи от нормите за сигурност. Резултатите са същите при iPhone 8 Plus.
Най-притеснителни обаче са резултатите при Samsung Galaxy S8, който излъчва пет пъти повече радиация oт допустимото при разстояние от 2 милиметра.
И от Samsung, и от Apple, разясняват разкритията, базирайки се на обстоятелството, че въпросните модели са минали през тестовия развой на Федералната комисия по връзките и настояват, че тестванията на Chicago Tribune не са акуратни.
Важно е да отбележим, че Комисията тества единствено по една численост от даден модел, преди да удостовери, че дадена линия телефони не носи опасности за здравето на потребителите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР