Мнозина от по-опитните водачи на моторни превозни средства са убедени,

...
Мнозина от по-опитните водачи на моторни превозни средства са убедени,
Коментари Харесай

Включен климатик и отворен прозорец - вредно ли е за колата?

Мнозина от по-опитните водачи на моторни транспортни средства са уверени, че при включен климатик в колата, всички прозорци би трябвало да бъдат затворени. Вярно ли е това, обаче? Отговорът е позитивен, само че единствено частично. Започваме с това, че да се кара с включен климатик и отворен прозорец по едно и също време е нерационално - първият охлажда салона, а вторият вкарва голямо количество топъл въздух.

Всъщност обаче е доста значимо каква е климатичната апаратура на вашия автомобил. При елементарните климатици няма така наречен автоматизиран режим и респективно сензор за температура в купето и при тях работата е една и съща, без значение дали е отворен или затворен прозореца на колата. При тях, в случай че ви е удобно, можете да карате на климатик и с отворен прозорец.

При климатрониците обаче нещата са много по-различни. Там участва електроника, която дефинира температурата в купето и пуска несъмнено количество леден въздух в него. При този тип климатични системи да се кара с включен климатик и отворен прозорец по едно и също време не е добре, тъй като електрониката регистрира разнообразни данни и товари в допълнение климатичната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР