Мнозина от нас свързват есента с настинките, понижения имунитет, депресията

...
Мнозина от нас свързват есента с настинките, понижения имунитет, депресията
Коментари Харесай

Ефективна есенна детокс диета пречиства организма и засилва имунитета

Мнозина от нас свързват есента с настинките, намаления имунитет, депресията и трупането на непотребни килограми. Точно заради тези аргументи в този интервал от годината е извънредно значимо да изчистите организма си от всички нездравословни отрови, подлагайки се на детокс диета.

Подобен режим разтоварва храносмилателната система, черния дроб и бъбреците, като им разрешава да се оправят с преработката и отделянето на токсичните субстанции по натурален път.

Почти всеки човек, който живее в града, се нуждае от детоксикация на организма. Но най-голяма потребност от това имат пушачите и феновете на алкохола, хората с наднормено тегло и тези, които прекомерно постоянно си разрешават прекомерно мазна или солена храна.

Отзивите на дамите, които се подлагат на детоксикиращи диети, са еднопосочни: те освен наподобяват, само че и се усещат доста по-добре. Детоксът им разрешава да изчистят кожата си, да покачат работоспособността си и да се избавят от непотребните килограми.

Познати са голям брой детокс диети. Тук влизат гладуването с вода, стратегиите със сок и със смути. Друг тип прочистваща диета е детоксикацията с плодове и зеленчуци. Този вид е доста щадящ за организма.

Да се подложиш на детокс диета през есента е същинско наслаждение, тъй като този интервал от годината предлага огромно многообразие от плодове и зеленчуци, които можете да включите в менюто си.

Днес ще ви разкажем кои есенни натурални артикули оказват помощ за филтриране на организма и по какъв начин да проведете процеса вярно, без да навредите на здравето си.

Тиква

Тиквата е богата на фибри. Консумацията й засища организма и в това време, заради ниското си наличие на калории, не води до наддаване на килограми. Освен това този есенен плод е цялостен с витамини и минерали, които са нужни за естественото действие на тялото.

В тиквата се съдържат пектинови нишки и биофлавоноиди, с помощта на които тялото се пречиства, а равнището на холестерола в кръвта се възстановява.

Най-популярното ядене в една детоксикираща диета е супата от тиква.

Цвекло

Цвеклото е един от най-полезните есенни зеленчуци за филтриране на организма, защото е доста богато на беталини - растителни пигменти, на които дължи яркия си нюанси. Беталините имат мощни противовъзпалителни и противогъбични свойства. Тези субстанции спомагат и за възобновяване на клетъчната конструкция на черния дроб, пречистват жлъчните пътища, червата и организма като цяло.

Цвеклото оказва помощ и за разчистване на кожата. Използването му като маска не е целесъобразно. Достатъчно е да го консумирате минимум 4 пъти седмично.

Ябълки

Те съдържат цялостен набор от витамини! Витамин С дава отговор за имунитета, който е изключително значим през есенния интервал. За мъжете ябълки са потребни за възобновяване след физическо натоварване, защото в този плод се съдържат доста органични киселини.

В ябълките има и голямо количество пектин и неразтворими нишки, които всмукват токсините и пречистват червата. Магнезият и калцият в тях са потребни за възрастните хора и спомагат за понижаване на риска от развиване на остеопороза.

Зеле

Този зарзават е прочут със способността си да пречиства черния дроб и кръвоносните съдове, а сокът от зеле е доста потребен при болести на стомашно-чревния тракт. Изчистете организма си с една елементарна салата от настъргана ябълка, зеле и ким и няма да съжалявате!

Пипер

Този зарзават е богат на витамини С и А и усъвършенства действието на червата и панкреаса.

Лук и чесън

И лъкът, и чесънът имат антибактериални свойства, защитавайки организма от нездравословни бактерии, чревни паразити и вируси. Чесънът също по този начин оказва помощ за изчистване на артериите от холестеролните плаки и намалява кръвното налягане.

Сливи

Този плод е прочут с високото си наличие на антиоксиданти, фибри и калий, оказва помощ за пречистването на бъбреците. Пресните сливи са едно от най-хубавите медикаменти против запек.

За да бъде детоксикиращата ви диета ефикасна, би трябвало да включите в дневното си меню гореизброените артикули и да се откажете от нездравословните. Добре е да се въздържате от сладки, солени, мазни и пушени храни, подготвени сосове, алкохол, кафе и тестени артикули.

Примерно меню за 3-дневна детокс диета

Първи ден

Закуска: овесена каша с вода
Обяд: крем чорба от тиква
Вечеря: салата от настъргана ябълка и зеле
Втора вечеря: сварено яйце, чаша зелен чай без захар

Втори ден

Закуска: смути от зеленчуци, зеленолистни зеленчуци и ябълка
Обяд: зеленчукова чорба от моркови и целина
Вечеря: варени пилешки гърди със зеленчукова гарнитура
Втора вечеря: чаша сок от нар

Трети ден

Закуска: смути от чушка, краставица и магданоз
Обяд: кафяв ориз със сварени зеленчуци
Вечеря: салата от сварено цвекло и прясно зеле
Втора вечеря: печена ябълка

В допълнение към диетата всяка заран пийте вода с лимон и джинджифил, а преди всяко хранене - по една чаша вода.

Излизането от детоксикиращата диета би трябвало да стане гладко и последователно. Затова след края й последователно включвайте в менюто си нискомаслени протеинови артикули, по малко количество сол и подправки и гладко се върнете към нормалния си метод на хранене.

Преди да се подложите на сходна диета, е добре да се консултирате с лекаря си. Такава стратегия е противопоказна за хора, които страдат от диабет, хронични болести и проблеми със стомашно-чревния тракт.

По време на детокс диетата е добре да пиете повече вода, да намалите до най-малко нездравословното влияние на козметиката, почистващите средства и парфюмите върху организма си.

Не пропускайте опцията да прочистите тялото си точно през месец септември, с цел да укрепите организма си преди студовете. През зимата ще разполагате с доста по-малко плодове и зеленчуци, с които да изчистите организма си!, написа jenata.blitz.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР