Мнозина от нас мечтаят за перфектната фигура и се чудят

...
Мнозина от нас мечтаят за перфектната фигура и се чудят
Коментари Харесай

Здравословно меню за дългосрочно отслабване

Мнозина от нас мечтаят за съвършената фигура и се чудят по какъв метод да отслабнат. Също по този начин мнозина са се подлагали на разнообразни диети, само че са останали разочаровани, откакто свалените килограми бързо са се върнали.

Тайните на дълготрайно намаляване са елементарни и е належащо да спазвате единствено някои съществени правила. Преди всичко не би трябвало да се надпреварвате с времето и да мечтаете да свалите по няколко кг в границите на седмица-две.

Всички диети, целящи бързо намаляване, са се оказали неефективни в дълготраен проект. Това значи, че килограмите в действителност се смъкват, само че незабавно откакто човек приключи спазването на диетата, те бързо-бързо се завръщат.

Истината е, че няма идеална диета за дълготрайно намаляване. Здравословното меню е значимо да се съблюдава всеки ден, като можете да си позволите един разтоварващ ден през седмицата, в който да хапвате и пийвате каквото пожелаете.

Ако желаете да отслабнете трайно, е доста значимо да се научите какви артикули да консумирате и по какъв начин да ги обработвате.

Ето няколко потребни съвета, които ще Ви оказват помощ да си изградите свое лично здравословно меню за дълготрайно намаляване:

 Салати

1. Избягвайте мазните меса и мазна риба;

2. Започнете да консумирате нискомаслени и обезсолени млечни артикули, като включително попадат и кашкавалът и сиренето;

3. Избягвайте сладкото и за негова сметка започнете да похапвате пресни и свежи плодове. Забравете за сиропираните сладкиши като саралия и толумбички. В краен случай можете да си вземете по едно късче черен шоколад или някакъв по-диетичен десерт;

4. Включете в менюто си доста салати, само че ги подправяйте с доста малко сол и зехтин. Особено потребни са зелените салати;

5. Ограничете приема на тестени произведения и самун. Разрешена е потреблението единствено на черен или пълнозърнест самун и то в лимитирани количества;

6. Избягвайте използването на алкохол. Ако Ви се наложи да отпразнувате някой значим мотив и би трябвало да вдигнете наздравица, заложете на бялото вино;

7. Пийте доста вода;

8. Задължително започнете да практикувате някакъв спорт или просто тичайте всяка сутрин;

9. При приготвянето на храните не се разрешава пържене и паниране. Най-диетични са месата, приготвени на скара или грил тиган.

10. Доказан дългогодишен резултат има разделното хранене и в случай че се чудите какво да си приготвите за ястие, умерено можете да взаимствате предписания от него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР