Мнозина определиха Galaxy Fold като един от най-големите гафове на

...
Мнозина определиха Galaxy Fold като един от най-големите гафове на
Коментари Харесай

Какво разбираме, когато разглобим Galaxy Fold


Мнозина дефинираха Galaxy Fold като един от най-големите гафове на Samsung през последните години. Тестовите образци се оказаха много чупливи и паянтови, само че множеството хора в софтуерната сфера са склонни да простят повредите, имайки поради, че Fold е първият по рода си сгъваем смарт телефон за компанията.
 Samsung Galaxy Fold и за какво компанията отсрочва стартирането в продажба на първия сгъваем смарт телефон
Защо Samsung отсрочи стартирането на Galaxy Fold

Сгъваемият смарт телефон има някои проблеми

Наскоро хората от iFixit, които обичат да разглобяват джаджи на съставните им елементи, приложиха магията си върху Galaxy Fold и разкриха, че в действителност казусът с устройството не е толкоз в екрана, колкото в механизма за прегъване.
 Снимка 420218

Те изясняват, че пантата е сносно направена и фактически би могла да издържи на най-малко 200 000 сгъвания, както дава обещание Samsung. Проблемът обаче е, че в нея има отворени пространства, които елементарно се запълват с едри частици, които пък след това стартират да нарушават работата на екрана.
 Снимка 420217

Оказва се също, че във вътрешната страна на сгъвката има 7-милиметрова дупка, която не е покрита с рамка.

От iFixit са на мнение, че тази дупка може да бъде елементарно покрита с гъвкава рамка, която да предотврати влизането на прахуляк и други частици. По всичко проличава, че точно тя е повода за появяването на издаденост в сгъвката на екрана - нещо, което забелязахме още при представянето на Galaxy Fold.
 Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие
Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Huawei Mate X има същия проблем

От Samsung към този момент преглеждат върнатите дефектни образци и дават обещание, че ще вземат нужните ограничения, с цел да отстранят проблемите. Междувременно излизането на Fold на пазара бе забавено, поради дефектите, като Samsung заяви, че сгъваемите телефони най-вероятно ще се появят на пазара не по-рано от месец юни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР