Мнозина не вярваха, че Славия може да се намеси сериозно

...
Мнозина не вярваха, че Славия може да се намеси сериозно
Коментари Харесай

Само победа срещу Берое ще остави Славия в играта

Мнозина не имаха вяра, че Славия може да се намеси съществено в борбата за местата, даващи право на присъединяване в Лига Европа, само че " белите " сториха тъкмо това. Отборът на Златомир Загорчич направи мощен заключителен спринт в постоянния сезон, а в плейофната фаза взе 7 точки от дуелите с Локомотив (Пловдив), ЦСКА-София и Левски. Най-старият столичен клуб обаче няма право на неточност в оставащите си два мача, в случай че желае да реализира огромната си цел. Днес Славия гостува на Берое, който е финален в първата шестица, само че играе разкрепостено и сподели, че не трябва да бъде подценяван.

През есента " белите " се постановиха с 2:1 в Стара Загора с попадения на Георги Йомов и Галин Иванов, а " зелените " си върнаха единствено преди месец, когато завоюваха на " Овча купел " с 4:2. Едно от попаденията за Берое вкара Мартин Камбуров, който от ден на ден се приближава до върха на Петър Жеков за най-вече попадения в елита на българския футбол. 39-годишният нападател води в листата на стрелците от началото на сезона с 16 попадения и е любимец за наградата.

Треньорът на Берое Димитър Димитров счита да заложи на същите 11, които започнаха при триумфа против Локомотив (Пловдив) на " Лаута ". Камбуров ще води офанзивата дружно с Алюн Фол, а в халфовата линия ще работят Аалександър Василев, Карлос Охене, Гаел Макута и Крум Стоянов. Малко пред тях ще е изнесен Иван Минчев, който е някогашен футболист на Славия.

" Белите " нямат кадрови проблеми. Загорчич за ести път ще се изправи против Херо и ще се опита да избегне пета поредна загуба против него. Наставникът на Славия ще подреди отбора в система 4-1-4-1, като в ролята на отбранителен халф ще е Янис Карабельов, по крилата ще нападат Галин Иванов и Радослав Кирилов, а в центъра на терена ще играят Венцислав Бенгюзов и Филип Кръстев. Централен нападател ще е Цветелин Чунчуков.

Берое и Славия са се срещали общо 106 пъти за състезание, като " белите " имат преимущество с 46 победи против 37 за заралии и 23 равенства. Под Аязмото салдото е в интерес на Берое - 25 победи, 13 равенства и 14 загуби.

Мачът в Стара Загора е от 21:15 часа, а арбитър ще е Георги Кабаков.

efbet Лига - първа шестица:

БЕРОЕ - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

БЕРОЕ (3-4-1-2): Ганев; Цветков, Мезаг, Г. Ангелов; А. Василев, К. Охене, Макута, К. Стоянов; И. Минчев; М. Камбуров, А. Фол
Старши треньор: Д. Димитров
СЛАВИЯ (4-1-4-1): Стергиакис; Патев, Гамаков, А. Христов, Попадийн; Карабельов; Г. Иванов, Бенгюзов, Ф. Кръстев, Кирилов; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: " Берое "
НАЧАЛО: 21:15 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 30 кръг, сряда 8 юли  Берое 21:15предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР