Мнозина мечтаят да напуснат корпоративния живот, за да станат предприемачи.

...
Мнозина мечтаят да напуснат корпоративния живот, за да станат предприемачи.
Коментари Харесай

7 навика, с които да финансирате свободата да сте предприемачи

Мнозина мечтаят да изоставен корпоративния живот, с цел да станат бизнесмени. Призивът за самостоятелност както от човешка, по този начин и от финансова позиция е мощен. Но по какъв начин в действителност става това? Наскоро споделих 11-те потока на приходите, които сътворих посредством обезпечаване на доходи в следкорпоративния си живот, тъй че да се сътвори финансова самостоятелност. Изграждането на многопоточен модел за основаване на доходи изисква построяването на седем навика, които следват по-долу.

1. Попитайте първо кого можете да обслужвате, а не какво можете да продадете

Много хора, които желаят да обезпечат доходи от експертиза, се концентрират първо върху продукта, който могат да продават. Но вие първо би трябвало да определите на кого да служите и какво знаете, че би послужило добре на вашите бъдещи клиенти. Наличието на ясна визия за вашата целева публика значи, че знаете на кого няма да се продавате. Сега към този момент би трябвало да разберете какви са потребностите и проблемите, които би трябвало да бъдат решени. По този метод вие запълвате избрана икономическа и създавате търсене на вашия опит.

2. Очертайте вашите краткосрочни и дълготрайни финансови цели

Наличието на устойчиво портфолио от потоци от приходи изисква всекидневно балансиране на неща, които носят краткосрочна изгода (бързи приходи) с по-дългосрочни цели (които построяват вашата марка и обезпечават финансова възвръщаемост по-нататък). Трябва да сте наясно с тези две неща, преди да пристъпите към деяние и да трупате доходи. Например, доста хора желаят да напишат книга, което лишава време (средно две години). Ако книгата ви се оправя сносно, това е отлично, само че в това време имате сметки за заплащане. Така че може би е добре да насочите напъните си към онлайн изявления, основаване на къси онлайн курсове или съвещания.

3. Съсредоточете се върху действия, които поддържат вашите бизнес ползи

Дори при основаването на разнообразни потоци от доходи, трябваше да върша сложен избор. Избрах да вземем за пример основаването на дълги имейл описи, подкаст и някои консултантски прояви, с цел да се съсредоточа върху действия, които по-добре поддържат моя бизнес модел и ползи. Статиите, които пишех, генерираха приходи, само че също по този начин ми даваха хрумвания за още книги и курсове, които ми осигуряваха повече благоприятни условия.

4. Присъствайте в обществените мрежи

Вярвате или не, когато напуснах корпоративната среда, с цел да стана оратор, публицист и така нататък, не бях във Фейсбук и още по-малко в LinkedIn. Бях на път да изгубя всички контакти и връзки, които бях построила за три десетилетия в кариерата. Както се оказва, 80% от бизнеса ми през първите няколко години след корпоративен пристигнаха от минали контакти. Затова бъдете ангажирани да останете в обществената мрежа, осигурявайки стойност на вашия нов бизнес.

5. Преодолейте неудобството си да се продавате

Аз мразех да продавам книги, курсове и така нататък към листата си с имейли и обществени планове първоначално - до момента в който не разбрах, че имам огромна изгода от тях. Няма нищо неприятно в това да бъдете обезщетени за тази стойност, с цел да си изкарвате прехраната си и хората схващат това. Ако не се разпространявате, опитът ви ще остане заровен с вас.

6. Създавайте наличие

Това би трябвало да е първият табиет, който да усвоите. Съдържанието, което сътворих за моите книги, е модифицирано и предопределено за онлайн курсове, класове и публикации. Бъдете проведени и архивирайте работата си по метод, който улеснява запомнянето и повторната им приложимост. И помнете вашите АБВ: Винаги създавайте наличие.

7. Повярвайте си, с цел да ви повярват и клиентите

Много хора не обезпечават доходи от експертизата си, тъй като я подценяват. Това, което е явно за вас, не е явно за другите. Имайте религия в това, което създавате и развивате навика да си казвате неведнъж, че в случай че го изградите добре, въз основа на разбирането на вашата целева публика, клиентите ще дойдат. Когато не го вършат, научете повода и действайте. Бъдете мъдри и ще си осигурите доходи.

Източник: Скот Маутц пред Inc.

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР