Мнозина ме питат как ще продължа оттук-нататък. Въпросът ми звучи

...
Мнозина ме питат как ще продължа оттук-нататък. Въпросът ми звучи
Коментари Харесай

Новите каузи на Босия: Свобода на медиите, редуциране на 1/2 от администрацията, здрава съдебна система и уволнения наред

" Мнозина ме питат по какъв начин ще продължа оттук-нататък. Въпросът ми звучи необичайно, тъй като аз не съм трансформирал курса си към условие на цялостна смяна на обществото, въпреки и не в този момент и незабавно. Това е един муден развой, който изисква време, организация и тактика. В последна сметка не се знае какъв брой дълго ще пребивавам ".
Това написа през днешния ден Николай Колев-Босия в блога си. Той приключи гладната си стачка откакто министър председателят Борисов изиска оставката на транспортния министър Московски, което бе и задачата на самия държавник. Босия обаче разгласи и какви ще са новите правила, за които ще се бори оттук нататък. Ето целият му текст.
" Ще се опитам напълно малко да изредя задачите, дилемите и последователността на това, което имам твърдото разбиране, че би трябвало да бъде направено.
Да се отстрани по най-бързия и коренен метод непотребната и даваща благоприятни условия за извъртане институция Велико национално заседание /ВНР/
Чл.1. 1. България е република с парламентарно ръководство.
Чл. 2 Цялата парламантарна власт произтича от народа. Тя се реализира от него директно и посредством органите, планувани в тази Конституция.
Чл. 3 Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или обособена персона не може да си присвоява националния суверенитет!!!
Това ми дава съображение да приема, че един референдум може да анулира тази ненужна и остаряла форма на ръководство, наречена ВНР, тъй като тя е функционалност на суверена. Не може орган, определен от суверена да има повече права от самия суверен. Достътъчен е един-единствен въпрос в референдума " Искате ли да бъде отстранена институцията ВНР, а функционалностите й да се поемат от Общински народен съвет /Обикновино национално събрание/.
Това е доста значим миг, защото по този метод ще бъдат спестени доста време, старания и пари.
2. Да се стартира незабавна работа за основаване на работеща същински самостоятелна и обективна правосъдна система, Прокуратура и проверяващи органи, които да подсигуряват бързо, дейно и заслужено да бъдат обсъждани и решавани етапите на цялостния правосъден развой.
3. Незабавно започване на действителна децентрализация на Изпълнителната власт. На процедура страната има две съществени функционалности, които произтичат непосредствено от отговорностите и. Това е Националната сигурност и Външните работи. Всичко останало може единствено да бъде надзиравано и в някаква степен следено от Изпълнителната власт. Това би трябвало да бъде за сметка на големия държавен уред, който е неспособен, неефктивен, непотребен и даже нездравословен за страната. За страна като нашата и работещ административен уред не би трябвало да надвишава 40-50 хиляди админи.
4. Да се освободи бизнеса от държавна настойчивост и директна интервенция посредством основаване на Закон за браншовите и териториални камари, които да вземат решение всички въпроси, свързани с бизнеса, разрешителни, настоящи въпроси и изключително основаването към тях на кредитни кооперации за насърчаването, финансирането и надзор.
5. Да се подсигуряват правата на медиите да не могат да бъдат манипулирани, заплашвани, глобени и закривани от притежателите без правосъдно решение
А в този момент да преминем към най-непосредствените дейности, които би трябвало да се създадат:
1. Да се изиска неотложно концепцията на новия шеф на ИА " АА " /Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Рановски, в случай че той въобще има такава и да се прегледа обществено, само че бързо и експертно. Да се освободи неотложно зам. министър Ангел Попов /Геле Линейката/, защото е обвиняем и му е дадена противоправната опция да укрива уличаващи го доказателства и властта да принуждава очевидци да трансформират показания или да се откажат да свидетелстват. Незабавно! Същото се отнася и до неговия заместител Дамян Войновски. Да бъдат освободени дисциплинарно по административен ред уличените 12 чиновници, които бяха уличени в основаването на ОПГ /Организирана незаконна група/: от Специализираната прокуратура, ГДБОП и Главния прокурор посредством неговата говорителка. Небивалиците, които се приказват, че " съдът ги бил върнал на работа " са смехотворни и демонстрират едно надълбоко незнание. Същото си отнася и за чиновниците по места. Специализираните съдилище не мога да възвръщат на работа. Те могат или да съдят-или да не съдят, само че не и да възвръщат на работа. На работа възвръщат само административните съдилища.
2. Да се потърси неотложно сметка на централната изпълнителна власт за цялостната корупция в МТИТС, в резултат на което се избиват, раняват, осакатяват физически и душевен десетки хиляди българи годишно Същото се отнася и за останалите министрества и ведомства на нейно послушание. На процедура и чисто нормативно по закон те станаха съучастници в това ужасно продължаващо закононарушение. Социологичните изследвания изрично потвърждават това.
3. Да се изиска неотложно отговорността на Народно събрание по същите аргументи и със същите обвинявания за толериране на този тежък геноцид, с отхвърли си толкоз време да отхвърля да извърши Конституцията и закона. Изключително ниското доверие в него и необикновено високото съмнение са задоволително съображение да се изиска саморазтурването му, с цел да не се стигне до неговото разпадане от улицата с поддръжката на европейските институции.
4. Главният прокурор да си направи един мълниеносен разбор и да предприеме решителни и съответни ограничения за битка с престъпността. В противоположен случай неговата оставка ще бъде неотложно и уверено поискана и взета!
Накрая желая да кажа, ча аз и моите съидейници сме твърдо уверени да използваме всички законови ограничения, даже неконвенционални, с цел да променим това статукво, което ни обрича на безбъдеще и закриване на страната. Ние желаеме да изиграем очистващата роля на Английска сол /Магнезиев сулфат/, с цел да очистим държавните институции и целия държавен уред от това, което се е събрало в държавния тракт.
Предупреждаваме ви, да не си играете с огъня и да извършите по този начин, че да се превърнем в Бертолетова сол! /Калиев хлорат/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР