Мнозина биха се отказали от iPhone, за да играят пълноценно

...
Мнозина биха се отказали от iPhone, за да играят пълноценно
Коментари Харесай

Google Stadia може да превърне Pixel в топ геймърско устройство

Мнозина биха се отказали от iPhone, с цел да играят пълноценно на смарт телефона

Ако Stadia се предлага извънредно за Pixel, това доста ще усили продажбите на смарт телефони от Гугъл (снимка: Гугъл Blog)

Облачната геймърска услуга Stadia , която Гугъл развива интензивно, може да трансформира фирмените смарт телефони Pixel в желани устройства за игри, считат пазарни анализатори.

Много компании се пробват да разпространяват облачни услуги за игри, само че в множеството случаи несполучливо. В началото на предходната година Гугъл разгласи Project Stream и по-късно я преименува Stadia, а в през март т.г. излязоха първите проби с услугата, които са обнадеждаващи.

Предимство на облачните игри е, че са налични на съвсем всяко устройство. Самият изчислителен развой се прави на сървъра, което разрешава на геймърите да играят с най-хубавите заглавия даже на относително слаб компютър, в случай че е кадърен да обработва бързо поточно видео.
още по тематиката
Според някои източници, Гугъл възнамерява да пусне услугата Stadia извънредно за своите устройства –  смартфони Pixel и преносими компютри под ръководство на Chrome OS, като по този начин ще ги трансформира в пълнофункционални устройства за игри.

Подобен ход може да помогне на Гугъл да настигне Apple в продажбите на мобилни устройства. Купертино предлага сходна услуга – Apple Arcade, само че единствено за аркадни игри, без модерни блокбастъри. Оказва се, че за доста консуматори на iPhone такава услуга към този момент не е нужна.

Ако Stadia се предлага извънредно на Pixel, това – съгласно анализаторите – доста ще усили продажбите на смарт телефони от Гугъл. Ако имат опция да играят съвременни игри на смарт телефон, мнозина ще откажат iPhone в интерес на Pixel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР