Мнозина биха казали, че постфактум е лесно да се говори.

...
Мнозина биха казали, че постфактум е лесно да се говори.
Коментари Харесай

Спешна помощ за Гриша Ганчев!

Мнозина биха споделили, че постфактум е елементарно да се приказва. За треньорските (не)умения на Любослав Пенев обаче писахме още преди тъкмо два месеца. През този интервал ЦСКА имаше някакви проблясъци, само че в нито един миг не сподели, че спечелването на титли би било разумно разследване на свършената в спортно-технически проект работа, а по-скоро самоцел. Апогеят на футболната "червена " неплатежоспособност бе вчерашният срам против Ботев (Пловдив), в мач, който и преподавател по физкултура щеше да завоюва с двама индивида повече и идни продължения.

Вчерашният мач отваря редица въпроси най-много за притежателя на аления клуб Гриша Ганчев. Не му ли омръзна на този човек да е футболният несретник на България, макар всичките финанси, време и предпочитание, които влага в играта и съответно ЦСКА? Защото, когато приказваме за повече от 20 години във футбола, без да си влезнал в Шампионската лига и без да си основал тим, който чисто игрово да е оставил някаква диря със стила си, към този момент приказваме за недоумение. И в случай че Гриша Ганчев е предприемач, който не е задължен да схваща материята, то неговите съветници са потвърдени футболни простаци.

Спорно е дали въобще има смисъл да се желае някаква смяна от самия Ганчев, откакто през вчерашния ден след мача с Ботев, той разказа обстановката като "цветя и рози ". Остава вярата това да е била горчива смешка, защото в ЦСКА са доста надалеч от сходни положителни избрания. Напротив - манталитетът, настанил се на "Армията " предвещава инквизиция против клетия "червен " почитател, който претърпя задоволително неволи. Вече извънредно скучен стана непрекъснатият писък против съдиите на един провален футболен треньор, какъвто е Любослав Пенев. ЦСКА е трансфорат в персонален интернат за нуждаещия се от финанси Пенев и естрада за мислите му по тематиката "българско съдийство ", само че не и за качествена треньорска активност. Още по-неприятното, е че в хора на Пенев се включва и съвсем всеки червен началник, който получи някакъв късмет за медийна изява. Но то може би е обикновено, тъй като на "Армията " за футбол няма по какъв начин да приказват, в случай, че не създават подобен. ЦСКА играе с съвсем неизползвана на никое място в Европа скица, няма жанр, мъчно отбелязва голове и елементарно получава. За два мача ЦСКА получи шест гола от Ботев (Пловдив). За информация - Ботев (Пловдив) загуби с 1:6 тазгодишната си зимна инспекция против запасите и юношите на средноевропейски по класа тим, какъвто е Шахтьор (Донецк) и към какъвто би трябвало да се стреми ЦСКА. Имайте поради какъв брой надалеч е ЦСКА от изконните си обичаи в този ред на мисли. Отново. И в случай че нещата не се трансформират, то идната акция в евротурнирите при всички положения ще е неудачна.

Неуспехите в резултатите на ЦСКА се натрупат, както и годините без съществени триумфи на Гриша Ганчев. Купата на България за ЦСКА през 2016 не може да е подобен. Последната купа с Литекс, която се явява и единственият мотив за горделивост на Любослав Пенев, пък пристигна след съдийски реверанси, сходни на вчерашните изяви на Петър Костадинов. Крайно време е Ганчев да си смени съветниците с такива, които в действителност схващат от футбол. А първото, което те да създадат е да приключат с порочния кръг Стойчо Младенов - Любослав Пенев - доведен от Стоичков анонимник - предложен от Люпко Петрович сърбин. Това явно резултат не дава. Трябва да се търсят нови хора, с друг нрав и хрумвания, близки до актуалния футбол. Такъв би могъл да бъде да вземем за пример Стилиян Петров, който има всички качества да бъде добър ментор - схваща играта, състезава се в съществени западни тимове, бе водач на националния тим, а и мина през Борисовата градина. Въпросът е дали има кой да направи такива ходове. Защото на множеството хора на "Армията " сега очевидно концепциите им стигат до новата постройка на БФС и плюенето по съдиите там. Откъдето всички са им отговорни. Ама 20 години все някой различен да ти е отговорен някак не върви!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР