Множество симпатизанти и представители на политическа партия ВМРО се събраха

...
Множество симпатизанти и представители на политическа партия ВМРО се събраха
Коментари Харесай

ВМРО: ЦИК се прави, че не вижда изборната измама в Турция

Множество симпатизанти и представители на политическа партия Вътрешна македонска революционна организация се събраха през днешния ден на митинг пред постройката на ЦИК. Техните претенции са законова смяна за гласуващите от Република Турция, както и почтени и транспарантни избори.

ЦИК се прави, че не вижда изборната машинация, която ще се случи в Турция. Под изборна машинация разбирам това, че на територията на Република Турция ще бъде извършено проведено гласоподаване и избори в нарушаване на изборния кодекс на Република България. Там ще бъдат подадени сред 80 - 100 хиляди гласа. Реално това е една цяла парламентарна група. Това съобщи пред БГНЕС Ангел Джамбазки, заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

Джамбазки изясни, че по този метод Движение за права и свободи ще имат обособена парламентарна група непосредствено определена от Турция. " Няма по-фрапиращо нарушаване на нашия избирателен кодекс и нашите изборни правила ", безапелационен е той. Заместник - ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация уточни, че да има една група напълно определена от непозната страна е голяма безочливост. " Нека да кажа кой е виновен за това - демократичната общественост си мислеше, че ще получи гласовете на хората отвън Европейски Съюз, само че тези гласове ги получиха " копейките “. Заради тези дребни партийни пристрастености, те позволиха Ердоган да въздейства директно в българската политика, което за нас е неправилно, излишно и позорно ", акцентира Джамбазки и добави, че Вътрешна македонска революционна организация упорства ЦИК да издаде ясни и точни правила за това по какъв начин се гласоподава в Турция.

Юлиан Ангелов, член на Вътрешна македонска революционна организация упрекна новопоявилите се партии, че са решили да създадат смяна във всичко и по този метод още веднъж са съумели да дадат опция в Турция да има над 130 секции и да се гласоподава в строй за избрана политическа партия - Движение за права и свободи. " Затова сме тук през днешния ден, пред ЦИК, с цел да ги накараме да си свършат работата и да защитят българския народен интерес, както и да има законова опция в страни, в които не може да се проведат почтени и справедливи избори да бъдат отстранени секциите или да бъдат преместени в консулствата или посолствата, както беше преди ", изясни той. Ангелов уточни, че би трябвало да се намерения за връщането на остарялото предписание, което по предложение на Вътрешна македонска революционна организация е било гласувано в ЦИК- всички заявки за гласоподаване в чужбина да се попълнят в секционната комисия, а не извън, както се случва в Турция. " ЦИК като държавен орган би трябвало да отбрани честността на изборите и българските национални ползи ", безапелационен е той. Ангелов акцентира, че в Турция не става въпрос за почтени избори и ЦИК, както и българската страна би трябвало да реагират. " Вътрешна македонска революционна организация постоянно е изпращала свои представители в Турция, с цел да наблюдават процеса и да осведомят за нарушавания. Водили сме и сме печелили каузи за оборване на гласовете в Турция и сме понижили броя на представителите на Движение за права и свободи в българския парламент ", акцентира той и добави, че десетилетната борба на Вътрешна македонска революционна организация в тази посока ще продължи и за в бъдеще.

Христо Иванов, уредник на групите, които вървят в Турция сподели, че това, което е видял по време на наблюдението на изборния развой през месец юли в Турция е разказано в особеното мнение от протокола му от град Ескишехир. " Приложил съм към протокола и аз и още един човек тъжба с изключително мнение към протокола. Описал съм, че когато влязох в учебното заведение заварих, че на масичката начело във всяко едно учебно заведение в Турция има представители на изселническите организации, които знаят български и те попълнят декларациите на хората ", акцентира той и подсети, че те нямат такова право. " Вместо да видя единствено и само заявления, видях и листата, на който се попълнят гласоподавателите, според изборния закон, той няма право да бъде изнасян от секцията ", акцентира той. Иванов уточни, че в изборния ден се е говорило единствено на турски език и в края на изборния ден е намерил напътствие по какъв начин се гласоподава за Движение за права и свободи на машина в 8 елементарни стъпки. " На входа на всяко едно учебно заведение, в което минавахме и аз и мои съратници видяхме, че има един-двама души, които се разхождат с такова листче или пък таблет и телефон, като описват на хората по какъв начин се гласоподава за Движение за права и свободи ", означи той.

Събралите се протестиращи пред ЦИК развяваха флагове на Вътрешна македонска революционна организация, скандираха " ЦИК оставка " и носеха плакати, на които пишеше " ЦИК - национални предатели ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР