Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър

...
Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър
Коментари Харесай

Бурният вятър повали дървета

Множество сигнали за паднали предмети в резултат на мощния вятър са признати през днешния ден от поданици на Северозападна България. По данни на ГДПБЗН най-сериозно е наранена област Монтана.

Там е обявено за

изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети .

Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, в това число и сътрудниците им, които са в отмора. Няма потърпевши хора.

От ГДПБЗН напомнят, че при такива случаи хората не би трябвало да остават навън, тъй като има заплаха от пострадвания от падащи парчета от постройките и други предмети. Добре е да затворят компактно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а в случай че са навън, да потърсят краткотрайно подслон.

На територията на Столична община пък все още са отработени четири сигнала

за паднали клони на дървета от мощния вятър. Два екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ реагират на сигнали.

Във връзка с оповестения жълт код и прогноза за увеличаване напразно през втората половина на денонощието, от Столичната община припомнят на жителите да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат деликатни при напредването си.

Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си, поучават от общинската администрация.

Следващата седмица захлаждане и първи сняг

Последна горещина, с какво време идва есента

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР