Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър

...
Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър
Коментари Харесай

Силният вятър у нас изпочупи дървета и предмети

Множество сигнали за паднали предмети в резултат на мощния вятър са признати през днешния ден от поданици на Северозападна България, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. По данни на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " най-сериозно е наранена област Монтана. Там е обявено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. 

Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, в това число и сътрудниците им, които са в отмора. За момента няма информация за потърпевши хора.

Към момента са отработени четири сигнала за паднали клони на дървета от мощния вятър, оповестяват от пресцентъра на Столичната община. Два екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " реагират на сигналите.

Във връзка с оповестения жълт код и прогноза за увеличаване напразно през втората половина на денонощието, от Столичната община припомнят на жителите да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат деликатни при напредването си. Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си, поучават от общинската администрация.

В 23 области на страната е разгласен жълт код за рисково мощен вятър. Синоптиците очакват пориви напразно до 50-60 км/ч. Той ще е най-силен в Северозападна България. Там на моменти поривите ще бъдат над 70 км/ч.

За вторник предизвестието ще бъде в действие за цялата страна, предава NOVA.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР