Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър

...
Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър
Коментари Харесай

Бурният вятър събори дървета и отнесе покриви в Северозападна България

Множество сигнали за паднали предмети в резултат на мощния вятър са признати през днешния ден от поданици на Северозападна България. По данни на ГДПБЗН най-сериозно е наранена област Монтана.

Там е обявено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, в това число и сътрудниците им, които са в отмора, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Няма потърпевши хора.

От ГДПБЗН напомнят, че при такива случаи хората не би трябвало да остават навън, тъй като има заплаха от пострадвания от падащи парчета от постройките и други предмети. Добре е да затворят компактно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а в случай че са навън, да потърсят краткотрайно подслон.

жилишен комплекс „ Младост ” в регионалния град. Голямо дърво е било изтръгнато от земята и се стоварило тъкмо върху паркиран до блок 40 автомобил „ Опел Астра ”. Колата е със счупено предно стъкло и огънати ламарини, оповестява.

Голямо дърво е паднало и в двора на детска градина „ Калинка ”. То е огънало оградата на забавачката и се е надвесило напречно на улицата, като е блокирало придвижването на коли.

Не единствено дървета обаче са били повалени от стихията. Огромен билборд е огънат и съборен на тротоара, тъкмо пред автомивка „ Корнер ”.

 eef9d60ce9ce82a79b01bfc9663ec026
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР