Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър

...
Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър
Коментари Харесай

Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър

Множество сигнали за паднали предмети в резултат на мощния вятър са признати през днешния ден от поданици на Северозападна България, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
 
По данни на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " най-сериозно е наранена област Монтана. Там е обявено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, в това число и сътрудниците им, които са в отмора. Няма потърпевши хора.

От пожарната напомнят, че при такива случаи хората не би трябвало да остават навън, тъй като има заплаха от пострадвания от падащи парчета от постройките и други предмети. Добре е да затворят компактно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а в случай че са навън, да потърсят краткотрайно подслон.

Синоптиците очакват пориви напразно до 50-60 км/ч. В 23 области на страната е разгласен жълт код за рисково мощен вятър. Той ще е най-силен в Северозападна България. Там на моменти поривите ще бъдат над 70 км/ч. За вторник предизвестието ще бъде в действие за цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР