Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър

...
Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър
Коментари Харесай

Силният вятър събори дървета, най-сериозно засегната е Монтана

Множество сигнали за паднали предмети в резултат на мощния вятър са признати през днешния ден от поданици на Северозападна България, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По данни на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " най-сериозно е наранена област Монтана. Там е обявено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, в това число и сътрудниците им, които са в отмора. Няма потърпевши хора.

В София са получени 4 сигнала за паднали дървета и клони, заяви пред „ Фокус " шефът на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община Красимир Димитров.

„ 3 от сигналите са за паднали дървета, един е за паднали клони. И 4-те сигнала са в разнообразни региони на София. Аварийните екипи към този момент са реагирали на два от сигналите, няма потърпевши хора. Едно от дърветата е паднало за автомобил, други данни за вреди все още няма.

От пожарната напомнят, че при такива случаи хората не би трябвало да остават навън, тъй като има заплаха от пострадвания от падащи парчета от постройките и други предмети. Добре е да затворят компактно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а в случай че са навън, да потърсят краткотрайно подслон.

Синоптиците чакат пориви напразно до 50-60 км/ч. В 23 области на страната е разгласен жълт код за рисково мощен вятър. Той ще е най-силен в Северозападна България. Там на моменти поривите ще бъдат над 70 км/ч. За вторник предизвестието ще бъде в действие за цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР